Nieuwe PS Plus maakt gratis demo's verplicht voor games

News
woensdag, 27 april 2022 om 9:30
playstation plus newf1655289162
Sony is momenteel volop bezig met de voorbereidingen van de lancering van het nieuwe PS Plus. Die voorbereidingen lijken een stuk uitgebreider dan voorheen gedacht, want Sony verplicht ontwikkelaars van games die duurder zijn dan 33 euro om een gratis demo toe te voegen voor PS Plus-leden die het duurste abonnement hebben. Zo meldt Game Develper.
Volgens de bronnen van de site heeft Sony op haar ontwikkelaarsportaal een nieuw bericht geplaatst die de gewijzigde policy uitlegt. Daarin staat dat games die meer dan 33 euro kosten nu standaard een game trial moeten krijgen die minimaal twee uur speelbaar is. Een andere mogelijkheid is dat een speciale demo aangeleverd wordt bij Sony, maar die wordt vervolgens wel nog door de PlayStation-maker gecontroleerd voor goedkeuring.
Game trials zijn één van de nieuwe features van het nieuwe PlayStation Plus. De feature is alleen beschikbaar voor PlayStation Plus Premium, het duurste plan van de service die op 22 juni 2022 lanceert. Deze trials zijn als het ware demo's van games die je gratis kunt spelen als je lid bent van dit plan. Iedere trial moet minimaal twee uur speelbaar worden.
Een uitzondering wordt gemaakt voor games die minder dan 33 euro kosten. Volgens het nieuwe beleid hoeven games die goedkoper zijn dan 33 euro namelijk niet te voldoen aan de nieuwe regel. Ook is er wat flexibiliteit in de regel voor ontwikkelaars die wel de nodige aanpassingen moeten maken.
playstation 5 thumbf1624433855

Nieuwe PS Plus met gratis demo's voor een bepaalde tijd

Het nieuwe beleid stelt dat ontwikkelaars de demo's niet gelijk bij release klaar hoeven te hebben. Uiterlijk drie maanden na de release van de game, moet de game trial klaar zijn voor gebruik. Tevens hoeft een trial maar een jaar beschikbaar te zijn voor PlayStation Plus Premium-gebruikers.