Nieuwe PS Plus gaat naast PAL ook voor NTSC-optie

News
donderdag, 23 juni 2022 om 9:45
playstation plusf1629368547
Het nieuwe PlayStation Plus is officieel gelanceerd in Nederland. Vanaf heden kun je kiezen uit één van drie plannen, waaronder PlayStation Plus Premium waardoor je toegang krijgt tot een grote collectie klassieke games. Lang was alleen de vraag of het om de PAL of NTSC-versies zou gaan van de games. Nu hebben we een antwoord.
In Nederland heb je momenteel toegang tot de PAL-versies van klassieke games die op PlayStation Plus Premium beschikbaar zijn. Daar komt alleen wel verandering in. Sony zelf geeft via Twitter het hoge woord.
Daar meldt PlayStation Europe namelijk dat er NTSC-opties aankomen voor een groot deel van de klassieke games die aangeboden worden via PS Plus Premium. Dit wordt voor de regio's Azië, Europa, Midden-Oosten, India, Zuid-Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland gedaan. Momenteel is alleen nog niet duidelijk wanneer de opties er precies aankomen en voor welke games.
Bekijk de tweet van PlayStation Europe hieronder zelf.

Nieuwe PS Plus heeft al NTSC in de VS

Het nieuwe PlayStation Plus kwam eerder al uit in de Verenigde Staten. Daar bleek dat het gros van de klassieke games speelbaar was via de NTSC-optie. Deze route zorgt ervoor dat je de oudere titels in de beste kwaliteit speelt. Voor de PAL-versies van deze titels zijn namelijk grote aanpassingen gemaakt.
PAL-versies van games zijn namelijk een stukje vertraagd. Daarnaast is de framerate maximaal 25 fps, wat niet al te lekker speelt. Je kunt er alles over lezen in onze uitgebreide uitleg over het verschil tussen PAL en NTSC.