Nieuwe Pokémon Legends-titel officieel onthuld

News
dinsdag, 27 februari 2024 om 16:00
pokemon legends z af1709044839
Pokémon Day ging zoals gebruikelijk gepaard met een Pokémon Presents. Daarin is een gloednieuwe Pokémon-game onthuld. Pokémon Legends Arceus wordt opgevolgd door Pokémon Legends Z-A.
In 2022 experimenteerde Pokémon met een nieuwe formule in de vorm van Pokémon Legends Arceus. Deze game was niet geheel open world, maar was ook niet verdeeld in routes, zoals in oudere titels. Spelers konden grote open gebieden verkennen en Pokémon vangen zonder tegen ze te hoeven vechten: een bal gooien was in veel gevallen genoeg.
Nu heeft The Pokémon Company de game Pokémon Legends Z-A aangekondigd. Dit titel doet sommige fans misschien al vermoeden dat er een verband is met Pokémon X en Y. Dat klopt ook, want hoewel er niet veel van de game is getoond, stond Lumiose City, de meest centrale plek van de Kalos-regio, centraal.
Waar Pokémon Legends Arceus het verre verleden van de Sinnoh-regio toonde, geeft de trailer voor Pokémon Z-A een iets andere indruk. De setting lijkt futuristisch, of minstens hedendaags. Er ligt zelfs een ontwikkelingsplan op tafel voor Lumiose City.

Wanneer is de release van Pokémon Legends Z-A?

Er is nog geen releasedatum bekendgemaakt voor Pokémon Legends Z-A. Wel is onthuld dat de game in 2025 verschijnt. Je kunt je nu afvragen of hij dan ook voor Switch 2 is, maar tot dusver is de game alleen aangekondigd voor de huidige Switch.