Nieuwe Playstation VR2 details gelekt

News
zondag, 16 oktober 2022 om 15:30
playstation vr2 psvr 2f1667459034
Er zijn gloednieuwe PlayStation VR2 details online verschenen door het lekken van de handleiding voor de nieuwe headset. En daar zitten een paar verrassende onthullingen tussen.
Er zijn delen van de handleiding die bij de PlayStation VR2 geleverd gaat worden online verschenen. Daarin is onder andere te lezen dat de gloednieuwe virtual reality headset van Sony een stuk lichter wordt dan de development kit die momenteel bij ontwikkelaars ligt. Met een gewicht van 560 gram lijkt de retail versie meer dan tien procent lichter te worden.

PlayStation VR2 release maakt gebruik van een losse kabel

Verder bevestigt het lek dat de PSVR2 gebruikmaakt van één USB-C kabel en dat er 'SuperSpeed USB 10GBps' ondersteunt wordt voor een snelle transfer van de date uit de console naar de schermen in de bril. De gloednieuwe Sense VR controllers zitten volgens het lek ook standaard bij de headset inbegrepen.
Sony heeft nog steeds geen officiële PlayStation VR2 release aangekondigd. De geruchten doen wel de rondte dat de nieuwe virtual reality bril in het eerste half jaar van 2023 uit moet komen. Eerder kondigde Sony al aan dat oude games niet backwards compatible zijn met de VR2.