De meest opvallende game releases (week 41)

Article
zondag, 16 oktober 2022 om 15:00
lego bricktalesf1665759837
Deze maand zit weer bomvol game releases. Ook deze week zijn er weer allerlei verschillende games uitgekomen voor verschillende soorten spelers. Dit zijn de drie meest opvallende game releases van de week.

LEGO Bricktales

Na LEGO Star Wars: The Skywalker Saga en LEGO Brawls, kunnen we sinds deze week genieten van alweer de derde LEGO game van het jaar. LEGO Bricktales is namelijk uitgekomen op PlayStation, Xbox, Nintendo Switch en PC. De heeft een origineel concept ten opzichte van de andere populaire Lego games.
Bricktales gaat namelijk weer terug naar waar Lego nou eenmaal om draait: het bouwen. Er is geen bekende franchise als Star Wars of Batman aan verbonden en het is ook geen actie platformer game. In LEGO Bricktales bouw je daadwerkelijk met steentjes en los je hiermee puzzels op.
LEGO Bricktales heeft ook een verhaal. Je speelt namelijk als een LEGO karakter dat een opa met een pretpark moet helpen. Het pretpark staat op het punt om gesloten te worden. Gelukkig heeft opa een portaal om jou te teleporteren naar verschillende landen. In deze landen moet je mensen met bijzondere opdrachten helpen. Tijdens het helpen van de mensen ontvang je 'happiness crystals' waarmee het pretpark geholpen kan worden en open kan blijven.
dragon ball the breakersf1637147602

Dragon Ball: The Breakers

Ook fans van anime kunnen vanaf deze week weer van een nieuwe game genieten. Er is namelijk alweer een nieuwe game gebaseerd op de Dragon Ball anime uitgekomen, namelijk Dragon Ball: The Breakers. Dit is een multiplayer game die vergelijkbaar is met Dead by Daylight en Friday the 13th: The Game. In Dragon Ball: The Breakers speel je potjes van één tegen zeven.
Eén persoon speelt als een Raider die de wereld probeert te vernietigen en de andere spelers te vermoorden. Als je een Raider bent speel je als verschillende slechteriken uit de Dragon Ball anime. De raiders kunnen evolueren en daarna delen van de arena vernietigen. De andere zeven spelers hebben als taak om te overleven en energie op te pakken om uiteindelijk een Z-Fighter te worden en het tegen de Raider op te nemen.
scornf1665758470

Scorn

Het is oktober en dat betekent dus dat er verschillende horror-achtige games uitkomen. Ook horror game Scorn komt net op tijd voor Halloween uit en is nu te spelen op de Xbox Series X|S consoles en PC.
Scorn is een first person survival game. De game vertelt een verhaal door middel van de wereld waarin hij zich afspeelt. Er zijn dan ook bijna geen cutscenes die helpen met het vertellen van het verhaal. Het is aan spelers vooral de taak om verschillende puzzels op te lossen, maar er zijn ook wat enge wezens om uit te schakelen. Scorn is niet per se eng, maar vooral erg misselijkmakend door de stijl en de wereld van de game.