Nieuwe Netflix-serie breekt records op de streamingdienst

News
woensdag, 30 november 2022 om 10:30
wednesday s1 e3 00 34 53 17r 1f1669801503
Abonnees van Netflix hebben weer een nieuwe Original serie om van te genieten en dat wordt dan ook massaal gedaan. De serie Wednesday breekt namelijk records op de streamingdienst.
Wednesday staat nu een week op Netflix en in die tijd is de show enorm vaak bekeken. Volgens Deadline heeft de serie in de eerste week 341,23 miljoen kijkuren behaald. Het breekt daarmee het record voor de meeste kijkuren in een week tijd voor een Engelstalige serie. Het vorige record was in handen van Stranger Things seizoen 4, dat 335 miljoen uur bij elkaar wist te sprokkelen.
Wednesday kan zich alleen niet de best bekeken Netflix-serie noemen. Dat record is namelijk nog steeds in handen van het extreem populaire Squid Game, dat zo’n beetje alle records op Netflix heeft gebroken. De Zuid-Koreaanse serie werd maar liefst 571,8 miljoen uur bekeken in de week na release.
De Original serie van Netflix is wel terug te vinden in de Top 10 in alle 93 landen waar Netflix actief is en in 83 van die landen staat de show zelfs op nummer 1. Volgens de streamingdienst is de show in meer dan 50 miljoen huishoudens bekeken.

Waar gaat de Netflix-serie over?

Wednesday is een spin-off op de Addams Family en volgt Wednesday Addams (gespeeld door Jenny Ortega) als student op de Nevermore Academy. Daar moet ze haar psychische krachten onder controle krijgen en ondertussen ook een moordmysterie oplossen. In het lokale plaatsje is namelijk een killing spree gaande.
Naast Jenny Ortega spelen ook Gwendoline Christie, Jamie McShane, Percy Hynes White, Luis Guzmán en Catherine Zeta-Jones in de serie. Daarnaast is er een rol weggelegd voor Christina Ricci, die doorbrak als Wednesday in The Addams Family uit 1991. Wednesday wordt geregisseerd en geproduceerd door Tim Burton.

Populair Nieuws