Nieuwe Netflix functie rekent af met keuzestress

News
woensdag, 28 april 2021 om 17:00
netflix 5432181 1920f1658221200
Een nieuwe Netflix functie is altijd prettig, maar nog prettiger wanneer het afrekent met die vreselijke keuzestress die de streamingdienst je soms geeft. Met de nieuwe Netflix functie kiest Netflix een serie of film voor je uit op basis van jouw voorkeuren.
Misschien heb je de nieuwe Netflix functie al een keer gezien of zelfs al gebruikt. De streamingdienst voerde namelijk al sinds december 2020 een paar tests uit met de nieuwe functie, maar nu is de functie voor iedereen beschikbaar. Het fijnste aan de nieuwe Netflix functie is toch wel dat het alle keuzestress die je kan hebben bij de streamingdienst wegneemt. Gebruikers van de dienst zijn volgens data namelijk meer op zoek naar wat ze gaan kijken, dan dat ze daadwerkelijk iets kijken bij Netflix.
Om dit op te lossen is nu dus een nieuwe Netflix functie ontwikkelt waarbij je de afstandbediening eigenlijk aan de dienst geeft. Door in het scherm van de streamingdienst op de knop 'iets afspelen' te drukken zal Netflix een film of serie voor je uitkiezen op basis van jouw voorkeuren. Als jij bijvoorbeeld heel veel hebt gekeken naar actiefilms, dan zal de dienst ook uit zichzelf een actiefilm of misschien juist een serie met veel actie voor je starten.
rsz bridgerton 101 unit 01798r3f1614939331

Nieuwe Netflix functie tegen keuzestress

Met de nieuwe Netflix functie wil de streaminggigant niet alleen het probleem van keuzestress oplossen, maar ook de kloof dichten met televisie. Als jij de televisie aanzet zie je gewoon de programmering die op dat moment uitgezonden wordt en Netflix wil naar een soortgelijk systeem. Dat betekent natuurlijk niet dat je de functie gelijk hoeft te gebruiken of dat je overgeleverd bent aan de algoritmes van de streamingdienst. In ieder geval zal het mensen helpen die veel keuzestress hebben, iets wat alleen maar erger wordt als je Netflix ook nog unblockt.