De beste LEGO sets voor deze Kerst!

Article
donderdag, 21 december 2023 om 15:00
De feestdagen komen inmiddels aardig dichtbij. Als je nog op zoek bent naar iets voor onder de boom, of om je bezig te houden tijdens de kerstvakantie, hebben we wat tips voor je. Dit zijn namelijk de leukste LEGO-sets voor Kerst!

Kerstboom

Er is waarschijnlijk geen enkele kerstdecoratie die net zoveel wordt gebruikt als de kerstboom. Maar niet iedereen heeft er ruimte voor. Ook als je de woonkamer wel hebt versierd met een kerstboom, kan het leuk zijn om ook ergens anders een kleiner boompje te hebben.
In dat geval zou je ook kunnen denken aan deze LEGO kerstboom. hert is geen bijzonder grote set, maar er zit ook een zekere kracht in de eenvoud. Je kunt deze set bovendien op twee manieren bouwen: als één grote boom, of als twee kleinere bomen. Zo kun je ook nog kiezen wat het mooiste staat in je inrichting.
lego star wars millenium falcon holiday dioramaf1693822079

Millennium Falcon kerstdiner

De kerstspecial is een traditie waar menig tv-serie of filmreeks zich uiteindelijk “schuldig” aan maakt. In veel gevallen is het best leuk, al zijn er natuurlijk ook voorbeelden van vrij beroerde specials. De originele Star Wars Holiday Special uit 1978 is zo slecht dat er een film gemaakt wordt over hoe hij heeft kunnen gebeuren.
Gelukkig heeft Star Wars, met een beetje hulp van LEGO, een herkansing gehad. De LEGO Star Wars Holiday Special moet niet al te letterlijk genomen worden wat betreft canon, maar is altijd leuk om te kijken. Verrassend genoeg is er dit jaar, toch al een tijdje na de release van de special, een speciale LEGO-set, waarin Rey, Finn, Chewbacca, BB-8 en een Porg genieten van een heerlijk kerstdiner, compleet met foute truien.
lego alpine lodgef1696345004

Skihut

Heb je thuis een kerstdorp? Zou je dat willen? Je kunt natuurlijk gaan voor traditionele modelbouw, maar je kunt ook een dorp samenstellen van LEGO. Er verschijnt eigenlijk elk jaar een set voor een kerstdorp, om je huis tijdens de feestdagen me op te leuken.
Dit jaar is de nieuwe set een skihut. Hoewel skiën niet onlosmakelijk is verbonden met kerst, is deze set wel duidelijk in feeststemming. Of je nu al langer een LEGO kerstdorp hebt, of er dit jaar één begint, met deze set haal je een knusse sfeer in huis.
lego arrenslee santa sleighf1701876630

Arrenslee

Sinterklaas is inmiddels weer veilig terug in Spanje (tenzij de terugweg net zo chaotisch is als de heenweg, maar dat hoor je nooit in het journaal). Het is nu dan ook de beurt aan de Amerikaanse verbastering van de Sint: de Kerstman. Die arriveert per slee, maar dan moet die natuurlijk niet in 343 stukjes liggen.
Daar kun je wat aan doen met deze LEGO-set. Behalve de arrenslee zijn er vier rendieren, een boel cadeautjes en natuurlijk de Kerstman zelf inbegrepen. De slee heeft ook een nummerbord, al kunnen we maar moeilijk bedenken welke politie of verzekering dat nodig heeft van de Kerstman.
lego home alonef1701876334

Home Alone

Wat is de beste kerstfilm? Je kunt er eindeloos over discussiëren. The Muppet Christmas Carol, Elf, Miracle on 34th Street, Love Actually en Die Hard zijn allemaal goede kandidaten, al zijn er mensen die zichzelf ervan hebben overtuigd dat Die Hard geen kerstfilm is. Een film die ook zeker niet vergeten mag worden, is Home Alone.
Ook dit jaar verwachten we de film weer veel terug te zien op tv en wie er geen genoeg van kan krijgen, kan het huis van Kevin McAllister nabouwen van LEGO. Uiteraard zijn er veel booby traps te vinden, dus zelfs in LEGO-vorm moeten Harry en Marv flink lijden. Het is geen goedkope set, maar voor de liefhebber is het een waar genoet.