Nieuwe Maleficent film in de maak bij Disney

News
zondag, 10 december 2023 om 12:00
maleficent 2f1702033105
Disney kondigt aan dat er een derde film in de maak is voor de populaire Maleficent-franchise. Deze keer speelt opnieuw Angelina Jolie in de hoofdrol van de boze fee.
De eerste film uit de reeks, Maleficent uit het jaar 2014, was een groots succes, waarbij het klassieke verhaal van Doornroosje een nieuwe draai kreeg door het perspectief van de slechte fee uit te werken. Angelina Jolie schitterde in haar rol als Maleficent, wat de film een duistere toon en karakter gaf. Vier jaar later volgde het vervolg, Maleficent: Mistress of Evil, dat dieper inging op de achtergrond van het gevreesde Disney-personage.
Ondanks dat het tweede deel iets minder indruk maakte op de box office, is Disney vastbesloten om het verhaal van Maleficent voort te zetten met een derde film. Volgens bronnen achter de schermen is de derde film al geruime tijd in ontwikkeling.

Disney zegt ja

Hoewel verdere details, zoals de releasedatum, op dit moment nog niet bekend zijn, toont deze aankondiging aan dat Disney vertrouwen heeft in de potentie van de Maleficent-franchise. Het is nog de vraag dus wat deze nieuwe toevoeging aan deze betoverende verhaallijn te bieden zal hebben, waarbij Angelina Jolie opnieuw haar boze vertolking van de enge fee zal laten zien.
De Maleficent-films hebben bewezen een unieke draai te geven aan het klassieke sprookje en hebben een schare fans vergaard die uitkijken naar meer van het verhaal. Met de betrokkenheid van Jolie en de steun van Disney lijkt de derde Maleficent-film veelbelovend te zijn voor liefhebbers van het donkere sprookjesgenre.