Sex Education-acteur weet opvallende hoofdrol te pakken

News
maandag, 09 mei 2022 om 11:00
se 104 unit 00368 final1f1652083494
De cast van Sex Education krijgt het steeds drukker. Hoofdrolspeler Asa Butterfield weet al van kleins af aan grote rollen binnen te slepen, maar ook Emma Mackey (Death on the Nile, Barbie) en Simone Ashley (Bridgerton) hebben het sinds de Netflix serie druk. Nu heeft ook Ncuti Gatwa een grote rol te pakken.
Wie Doctor Who volgt weet dat het inmiddels weer tijd is voor een nieuwe acteur in de hoofdrol. Jodie Whittakers tijd als de Doctor zit er al weer op, en dus werd er volop gespeculeerd wie nu de TARDIS overneemt. Verschillende namen deden de ronde, waaronder zelfs Hugh Grant. Dat bleek niets meer dan een gerucht en nu is dan eindelijk bekend wie de veertiende Doctor is: Ncuti Gatwa, bekend als Eric uit Sex Education.
‘’Er zijn niet echt woorden om te beschrijven hoe ik me voel,’’ zegt Gatwa over de rol. ‘’Een mix van diep vereerd, zeer enthousiast en natuurlijk een beetje bang. Deze rol en serie betekenen zoveel voor zovelen over de hele wereld, waaronder ikzelf, en elk van mijn ongelooflijk getalenteerde voorgangers heeft die unieke verantwoordelijkheid en dit voorrecht met de grootste zorg behandeld. Ik zal mijn uiterste best doen om hetzelfde te doen.’’
De acteur vertelt ook dat het een droom die uitkomt is om met Russel T. Davies te werken. ‘’Russel T. Davies is bijna net zo iconisch als de Doctor zelf,’’ aldus Gatwa. Russel T. Davies bracht Doctor Who in 2005 na bijna twintig jaar terug op de buis en keert nu terug als showrunner.

Ncuti Gatwa’s Doctor waarschijnlijk dit voorjaar al te zien

Naar verwachting begint de productie van het nieuwe seizoen met Gatwa in de hoofdrol dit najaar. Whittakers laatste aflevering verschijnt in oktober in de vorm van een special. Gatwa is waarschijnlijk aan het einde van deze special al te zien, wanneer de dertiende Doctor regenereert in Gatwa’s veertiende Doctor.

Populair Nieuws

Laatste Reacties