Nieuwe MacBook Pro lang vertraagd door China

News
zaterdag, 16 april 2022 om 10:30
macbookf1649931922
Slecht nieuws voor wie van plan is om een nieuwe MacBook Pro te bestellen. Door corona-lockdowns in China heeft Apple last van productieproblemen, waardoor je nu langer op je nieuwe laptop moet wachten.
Als je nu één van de nieuwste high-end uitvoeringen van de MacBook Pro bestelt, ontvang je deze pas in juni. Andere varianten van de 14 en 16 inch MacBook Pro worden naar verwachting pas op zijn vroegst eind mei bezorgd. Volgens Bloomberg zijn de wachttijden de afgelopen dagen flink opgelopen.
Door het coronavirus ondervindt Apple problemen in zijn leveranciersketen. Dit komt vooral door China's zero tolerance beleid wat betreft het virus. Op last van de overheid hebben meerdere Chinese producenten de productie stilgelegd.
Met name de nieuwe 14 en 16 inch MacBook Pro’s met de M1 Pro en M1 Max-chips worden getroffen. Ook de geavanceerde versie van de nieuwe Mac Studio-desktopcomputer wordt pas in de tweede helft van juni geleverd. De meeste andere Macs ondervinden geen vertraging en worden vooralsnog op tijd verzonden.

iPhones nog wel op tijd geleverd

Ook de grote Apple-leverancier Pegatron legde afgelopen dinsdag het werk stil in zijn iPhone-fabrieken, maar voorlopig lijkt de levering van iPhones nog weinig vertraging op te lopen.
Apple heeft nog niet gereageerd op de vertragingen. 28 april maakt het bedrijf zijn kwartaalresultaten bekend. Mogelijk geeft de techgigant dan meer duidelijkheid over de problemen bij toeleveranciers.