Met deze Roccat pc-accessoires is gamen een waar genot

Article
zaterdag, 16 april 2022 om 11:00
10042022magmaf1649949000
Een van de bekendste merken voor pc-accessoires is Roccat. De producten die uit deze stal komen zijn gericht op gamers die optimale prestaties willen en dat spat er aan alle kanten vanaf. Met deze line-up aan Roccat producten, compleet met RGB verlichting, wordt gamen een waar genot. Hiermee geef je andere gamers het nakijken!
Als je gaat gamen op je pc wil je aan de slag met kwalitatief goede producten die je net even dat voordeel ten opzichte van de rest geven. Of het nou je muis, je toetsenbord, je headset of zelfs je muismat is: alles moet kloppen. Maar het oog wil ook wat en dat heeft Roccat goed in de gaten. Met deze line-up maak je zowel in de game als thuis de blits!

Roccat Magma – Heerlijk aanvoelend gaming toetsenbord

Magma; alleen de naam zegt het al. Dit Roccat toetsenbord is qua ontwerp zowel modieus als vernieuwend. Het gaming toetsenbord heeft een transparante bovenplaat waar de toetsen bovenop zitten. Dit ontwerp zorgt ervoor dat het toetsenbord bijzonder makkelijk schoon te maken is. Nooit meer stof, chips of andere rommel tussen je toetsen! Doordat de Magma voorzien is van de AIMO RGB-verlichting op de bovenplaat zie je verder altijd precies wat je doet én je bent voorzien van een toetsenbord dat meteen ook een toffe lichtshow kan geven met zijn 16,8 miljoen kleuren.
De Magma wordt geleverd met een afneembare palmsteun die ervoor zorgt dat je pols en hand niet verkeerd belast worden bij lange sessies. De membranische toetsen voelen daarnaast degelijk en comfortabel aan. Bovendien maken de toetsen amper geluid en zijn dusdanig ingedeeld dat ghosting tot het verleden behoort.
De Easy Shift +-technologie van Roccat geeft je daarbij veel meer dan de standaard QWERTY-toetsen. Door de aanpassingstoets ingedrukt te houden kun je namelijk een aantal vooringestelde media-toetsen gebruiken met één druk op de knop. Door met de Roccat SWARM-software te werken kun je veel meer toetsen programmeren. Zo kun je apps of secundaire gaming functies verstoppen onder een aantal knoppen. Niet alle knoppen kunnen aangepast worden, maar wel een hele hoop!
10042022burstprof1649949014

Roccat Kone Burst Pro – extreem lichte muis

Als je aan het gamen slaat, wil je ook graag aan de slag met een precieze muis. Roccat heeft al vaker met haar muizen bewezen op dit gebied van wanten te weten en met de bedrade (via een lange USB-A kabel) Kone Burst Pro gamingmuis wordt dit wederom bewezen. De muis is namelijk voorzien van een Owl Eye-sensor van 16000 DPI, waardoor al je muiswerk tot op de millimeter precies is. Ideaal voor een potje schietwerk zoals in Call of Duty of Rainbow Six Siege!
De muis is daarbij opvallend lekker ergonomisch vormgegeven met een smalle en lange vorm met een natuurlijk aanvoelende bolling. Het is echt een genot om met deze muis aan de slag te gaan door zijn ontzettend lichte gewicht. Slechts 68 gram ligt er tussen jou en je muismat in. De muis glijdt daarbij extra soepel over het oppervlak door de speciale voetjes die hij heeft.
Het valt des te meer op hoe licht de muis is als je bedenkt dat er naast de standaard muisknoppen nog een scrollwiel en wat extra knoppen aanwezig zijn en dat de muis voorzien is van flink wat verlichting. Zo vind je op de linkerkant van de muis twee extra knoppen die programmeerbaar zijn via de Roccat SWARM-software. Deze knoppen voelen net iets robuuster aan dan de traditionele muisknoppen
En Roccat gaming muis is natuurlijk niet compleet zonder verlichting. Ook deze kun je instellen via de SWARM-software, waarin je de RGB-profielen kunt aanpassen. De doorzichtige achterkant van de muis zal je vervolgens voorzien van de door jou gekozen lichtshow!
10042022proairf1649949027

Roccat Kone Pro Air – draadloze krachtpatser

Als je liever zonder draad aan de slag gaat, heeft Roccat een verrassing voor je. Met de Roccat Kone Pro Air is namelijk de eerste draadloze Kone muis geboren. De Kone Pro Air is wederom een lichte muis die slechts 75 gram weegt en ook voorzien is van een sterk staaltje RGB-verlichting. Het doorschijnende ontwerp van de muis biedt onder de muisknoppen ruimte voor de AIMO-verlichting die wederom in te stellen is via de SWARM-software.
Roccat heeft de Kone Pro Air voorzien van twee mogelijkheden tot verbinden. Enerzijds kun je de muis via Bluetooth koppelen en anderzijds is er een 2,4GHz verbinding mogelijk via de meegeleverde dongle. De muis is daarbij met een OWL Eye-sensor van 19000 DPI en Titan Switch Optical knoppen en een Titan Wheel Pro scrollwiel ontzettend precies en responsief, waardoor je met ultieme precisie onder je handpalm een game in gaat. De programmeerbare knoppen die op de linkerkant van de muis te vinden zijn, vormen hierbij de kers op de spreekwoordelijke taart.
Als je je zorgen maakt om de standby-tijd van de muis, dan kunnen we die direct wegnemen. De Kone Pro Air heeft een ontzettend sterke accu aan boord die je voor maximaal 100 uur vermogen biedt bij een volle lading. Als hij leeg is, sluit je de muis makkelijk aan via de USB-C kabel en pomp je er binnen 10 minuten genoeg stroom in om weer 5 uur door te kunnen gamen, allemaal terwijl je aan de kabel gewoon doorspeelt.
10042022sensef1649949039

Roccat Sense Aimo XXL – RGB Gaming muismat

Als je fervent gamer bent, ken je het fenomeen vast wel dat je in het heetst van je strijd net even met je muis over de rand van je muismat gaat of dat je ineens je toetsenbord een eind naar achteren duwt. Het resultaat is vaak dat je net even een verkeerde beweging maakt en al vloekend op je apparatuur ten onder gaat, omdat je mis schiet of een aanval niet ontwijkt. Met de Roccat Sense Aimo XXL muismat is dat verleden tijd!
Deze muismat is met zijn 900 bij 400 millimeter namelijk zó groot dat deze onder je toetsenbord en je muis gelegd kan worden. De rubberen onderkant van de muismat zorgt er vervolgens voor dat de mat zelf nergens naartoe gaat. De stoffen bovenkant zorgt voor een stabiele plek voor je toetsenbord en biedt meteen genoeg ruimte voor de muis om soepel heen en weer te glijden. De dikte van 3,5 millimeter zorgt er verder voor dat de Sense Aimo XXL niet in de weg ligt en alleen opvalt door de heerlijk zachte stoffen ondergrond die je pols en handpalm streelt.
De Sense Aimo XXL is verder niet zomaar een muismat. Links bovenin is namelijk een aansluiting te vinden voor de meegeleverde USB-kabel. Als je deze aansluit biedt de muismat een toffe RGB verlichting langs de rand. De kleur en de richting van het licht is met de knop die ook op de module links bovenin te vinden is terug te vinden. Als je dan al moeite zou hebben met het bepalen van de randen van je muismat, dan zorgt de verlichting ervoor dat dit voor eens en voor altijd duidelijk is.
10042022synf1649949051

Roccat Syn Pro Air – lichtgewicht draadloze gaming headset

Naast gaming toetsenborden en muizen heeft Roccat tal van headsets in haar assortiment die je online sterker de digitale arena laten betreden. Voor de nieuwste telg in de line-up hebben Roccat en Turtle Beach de handen in elkaar geslagen. Het resultaat is de draadloze Roccat Syn Pro Air gaming headset, een lichtgewicht headset van slechts 390 gram die je bovenmenselijk gehoor geeft. De draadloze over-ear koptelefoon is namelijk voorzien is van 3D-audio, wat zorgt voor realistisch geluid om je heen. Dat is inclusief boven en beneden!
De 50 millimeter Nanoclear drivers die in de oorschelpen verwerkt zitten bieden je een overweldigend geluid dat uiteenloopt van diepe bassen tot uitstekend klinkende hoge tonen. Als je daarnaast de Roccat Neon software gebruikt kun je kiezen om naast het aanpassen van de RGB-verlichting de SuperHuman Hearing modus te activeren. Hiermee is elke voetstap, klik van een geweer en krakend takje onder de voet van een naderende vijand hoorbaar en ben jij gevaarlijker in een game dan ooit. Ideaal tijdens games als Rainbow Six Siege of Elden Ring.
Qua connectiviteit en comfort is de Syn Pro Air ook prima onderlegd. De headset biedt je stoffen oorschelpen met traagschuim die (ondanks het gebrek aan noise cancelling) geluiden van buitenaf goed afschermen en lekker op je bol zitten. Op de oorschelpen is een en ander aan aansluitingen te vinden. Zo kun je via een 3.5 mm aansluiting een afneembare microfoon aansluiten, vind je volumeregelaars voor de microfoon en het in-game geluid en is er een USB-C aansluiting te vinden. Met deze laatste laad je de accu van de headset, die ongeveer 24 uur meegaat, binnen no-time weer op. Binnen luttele minuten prop je weer energie voor uren in de oorschelpen!
10042022torchf1649949065

Roccat Torch – microfoon voor de gamer en creator!

Om de line-up compleet te maken heeft Roccat de Torch uitgebracht. Deze USB-microfoon is in het leven geroepen voor zowel de gamer als de streamer. De Torch heeft een langwerpig ontwerp waarbij de microfoon op een statief staat. Dit statief biedt ruimte voor onder andere een USB-C aansluiting die naar de PC gaat en een 3,5mm aansluiting voor een headset.
De actie die de Torch biedt zit natuurlijk op de voorkant van de microfoon. Daar vind je drie knoppen om het volume, de gain en het patroon van de verlichting te bedienen. Daarbij is er nog een snelle mute sensor bovenop de microfoon die ervoor zorgt dat je tijdens je kraakheldere 24-bits opname ineens een stilte kunt creëren. Om de microfoon nog wat completer te maken biedt Roccat met de Torch drie profielen voor uitzending: een standard, stereo en een fluistermodus. Voor ieder wat wils dus, maar iets dat nooit zal misstaan bij de andere Roccat producten die we in deze special behandelen!