Dit is waarom Hamilton juicht voor Leclerc en niet voor Verstappen

News
dinsdag, 07 juni 2022 om 11:00
vr 191117 bragp489117 1f1639412939
De spanning is weer om te snijden als het gaat om het kampioenschap in de Formule 1. De titel zal waarschijnlijk gaan naar Charles Leclerc of Max Verstappen, waarbij Lewis Hamilton hoopt op de Ferrari-coureur.
In zijn carrière heeft Lewis Hamilton veel gevechten om de titel meegemaakt. Voor zijn zeven wereldtitels heeft de Brit voornamelijk moeten vechten met zijn teamgenoten, maar af en toe ook met Ferrari. Zo streed hij in 2017 en 2018 tegen Sebastian Vettel in de rode bolide.
Sinds een lange tijd kan de Mercedes-coureur dit jaar niet vechten om het kampioenschap, ten minste niet met de huidige vorm van zijn team. In een interview met de Italiaanse krant Corriere Della Sera wordt zevenvoudig wereldkampioen welke titelkandidaat hij dit seizoen steunt. Daarbij kiest Hamilton duidelijk voor Charles Leclerc en niet voor Max Verstappen.

Geen overstap naar Ferrari voor Hamilton

Ondanks dat de Brit een fan is van het team uit Maranello, heeft hij geen interesse om zijn carrière af te sluiten bij Ferrari. Tegenover de interviewer laat hij namelijk een tatoeage op zijn arm zien, waar 'loyaliteit' staat geschreven. Hamilton stelt dat het leuk zou zijn geweest om voor Ferrari te rijden, maar dat Mercedes zijn familie is. De coureur is dan ook niet van plan om naar een ander team te vertrekken.