Je kan binnenkort gratis met PS Plus aan de slag

News
donderdag, 15 juni 2023 om 13:00
playstation plus newf1655289162
Op de PlayStation 4 en 5 heb je PS Plus nodig om online te gamen tegen andere spelers. Maar binnenkort laat Sony je ook gratis online gamen op de PlayStation consoles.
Sony heeft PlayStation Plus geïntroduceerd aan het einde van het PlayStation 3-tijdperk, maar ondertussen is de dienst al helemaal ingeburgerd bij spelers. Met name de gratis games die je elke maand kan claimen voor je PSN-account, zolang je lid bent van PS Plus, kunnen op veel goedkeuring rekenen.
Maar je hebt PlayStation Plus natuurlijk ook nodig als je toegang wil krijgen tot de servers van games. Of dat nu is om een potje met vrienden te spelen in Call of Duty of Destiny 2 of de cryptische berichten van andere spelers te lezen in Elden Ring. Heb je geen PS Plus-abonnement, dan kan je alleen de singleplayer-functies gebruiken.
Binnenkort is er daarvoor alleen een uitzondering. Sony heeft namelijk een gratis PS Plus-weekend aangekondigd in een PlayStation Blogpost. De actie wordt gehouden op 24 en 25 juni. Het enige wat je nodig hebt tijdens die periode om online te gamen is een PSN-account.

Nieuwe PS Plus games aangekondigd

Spelers die wel een PlayStation Plus-abonnement hebben, kunnen nu ook weer van nieuwe games genieten. Sony heeft namelijk de nieuwe line-up voor PS Plus Extra en Premium bekendgemaakt. Daar vallen een aantal mooie toppers onder, waaronder Far Cry 6, Rogue Legacy 2, TMNT: Shredder’s Revenge en Inscryption.