Nieuwe LEGO-set brengt opvallende samenwerking

News
donderdag, 16 februari 2023 om 16:30
Er zijn maar weinig grenzen aan wat je zoal kunt doen met LEGO. Dezelfde steentjes waarmee je mooie bloemen kunt nabouwen, beelden de spectaculaire actie van Star Wars uit. Nu komt LEGO weer met een heel andere crossover.
LEGO-liefhebbers kunnen via een speciaal programma hun eigen ideeën voor een set indienen. Soms leidt dat tot interessante bouwpakketten die je anders waarschijnlijk nooit zou zien. LEGO onthult nu bijvoorbeeld een set gebaseerd op de K-pop band BTS.
Dat is wel even wat anders dan de vele LEGO-sets gebaseerd op geliefde westerse media, zoals The Lord of the Rings of Dungeons & Dragons. Maar ja, ook buiten Zuid-Korea zijn K-pop groepen als BTS vaak ongelovelijk populair. Deze set zal dan ook ongetwijfeld een publiek vinden.

BTS Dynamite van LEGO

De LEGO-set beeldt de videoclip van Dynamite uit. Dat is een hit van alweer bijna 3 jaar oud, maar er gaat dan ook wat tijd overheen voordat een LEGO-set helemaal door de ontwerpfase heen is. In de set zijn, met een paar uitzonderingen, alle memorabele locaties van de clip opgenomen. Uiteraard krijgen de leden van BTS ook allemaal een minifiguurtje.
Dit is overigens niet de eerste keer dat LEGO een crossover heeft met een bekende muzikale artiest. In 2016 werd er al een set gemaakt gebaseerd op de Yellow Submarine-film van The Beatles. Die groep is, evenals The Rolling Stones, ook inspiratie geweest voor een LEGO Art-set. BTS is een iets ander genre, maar het moge duidelijk zijn dat LEGO zich ook goed kan lenen voor sets geïnspireerd op muziek.