Werkt Bloober Team aan een nieuwe Silent Hill?

News
zaterdag, 20 februari 2021 om 8:00
silent hillf1588329999
De Poolse ontwikkelaar Bloober Team zou kunnen werken aan een nieuwe Silent Hill. Het team werkt aan ‘een bestaande horror-IP van een zeer bekende uitgever.’ Eerder werd al duidelijk dat Konami de handen ineen sloeg met een externe studio.
Piotr Babieno, directeur van Bloober Team, zei in een interview met gamesindustry.biz dat het team werkt aan een nieuwe horrorgame met een zeer bekende uitgever. Dit voedt geruchten dat het zou gaan om een nieuwe game in de klassieke Silent Hill reeks van Konami. Babieno: “We werken al meer dan een jaar aan een nieuw project, een horror-IP, en we doen dit met een zeer beroemde uitgever. Ik kan nog niet vertellen wie. Ik kan nog niet vertellen wat het project is, maar ik denk dat als mensen horen dat we eraan werken ze zeer enthousiast zullen zijn.”
De geruchten worden nog verder aangewakkerd door de nieuwssite videogameschronicle (VGC). VGC beweert van insiders gehoord te hebben dat Konami met twee verschillende studios werkt aan een nieuwe Silent Hill game. Naast het Poolse Bloober zou er ook nog een ‘bekende Japanse studio’ betrokken zijn bij het project.
blair witch gamef1603462450

Bloober Team specialiseert in horrorgames

Bloober Team is de studio achter horrorgames als Layers of Fear en Blair Witch. Een uitgelezen keus voor een nieuwe Silent Hill game dus, of het nou gaat om een remake van de klassieker of een vervolg op het laatste deel uit 2013.