TV reclames zijn onderweg naar console games

News
woensdag, 30 juni 2021 om 13:00
pexels jeshootscom 442576f1625043766
Slecht nieuws voor gamers die een hekel hebben aan TV reclames. Het bedrijf PlayerWON is namelijk aan het werk met het brengen van TV reclames naar console games.
Mensen die veel TV kijken zijn er al wel een tijdje uit, reclames zijn vreselijk. Toch lijken TV reclames nu hun weg te maken naar console games door een bedrijf genaamd PlayerWON. Het bedrijf heeft al deals gesloten met onder andere Hi-Rez, bekend van Smite, en EA. Misschien dat we in de toekomst tijdens de rust van een potje FIFA kunnen genieten van die fantastische Oranje-reclames die we momenteel op TV zien.
Het idee achter de TV reclames in console games is dat spelers de reclame bekijken en na het kijken een beloning krijgen. Er zijn al een paar tests gedaan in Smite en de cijfers wijzen er toch naar dat sommige gamers meer bereidheid tonen om geld uit te geven in de game na het bekijken van een reclame. Zeker 11 procent van de spelers die TV reclames voorgeschoteld kreeg, kocht daarna iets in de winkel. Als gevolg van deze redelijk succesvolle cijfers is PlayerWON van plan om TV reclames aan te gaan bieden in ongeveer twaalf console games dit jaar.
download 13f1595854920

TV reclames in console games

De cijfers die PlayerWON nu getoond heeft waren wel op basis van een kleine testgroep, het is dus nog even afwachten of de TV reclames ook het grote publiek van console games weten aan te spreken. Volgens een analyse van Amerikaanse bank Morgan Stanley zou de reclame-industrie in games groeien tot een waarde van twee miljard dollar als 45 procent van de gamers positief reageert op de reclames. Nou zitten er nog wel wat haken en ogen aan het publiceren van reclames, Google kreeg het eerder dit jaar al aan de stok met de Europese Commissie over reclames.