‘Nieuwe Kirby-game wordt volgende maand onthuld’

News
maandag, 24 januari 2022 om 15:00
kirby and the forgotten landf1632478275
Naar verluidt wordt volgende maand een nieuwe Kirby-game onthuld. Of de game daadwerkelijk wordt aangekondigd, wordt door een aantal fans nog in twijfel getrokken.
Volgens de Japanse publicatie Nintendo Dream zal er in februari 2022 een gloednieuwe game worden onthuld dat mogelijk is gerelateerd aan Kirby. Een flaptekst van het nummer vertelt fans dat er informatie over Kirby and the Forgotten Land zal verschijnen naast 'een nieuwe game die we niet hadden verwacht'.
Hoewel de kans er is dat de publicatie verwijst naar een andere game, viert Kirby binnenkort wel haar 30e verjaardag. In 1992 kwam namelijk de game Kirby’s Dream Land uit. Voor de 20e verjaardag van Kirby, brachten HAL Laboratory en Nintendo Kirby’s Dream Collection uit op de Nintendo Wii, dit bevatte een compilatie van zes eerdere games uit de serie.
Zoals Nintendo Life heeft opgemerkt, is er een felle discussie geweest over de vertaling van het citaat in Nintendo Dream. Zo merkt iemand op dat het woord 'serie' in de publicatie niet wordt genoemd, wat betekent dat het heel goed een game zou kunnen zijn dat niks met Kirby te maken heeft. Bovendien is er twijfel over of deze game überhaupt zal worden onthuld, omdat de publicatie schijnbaar een preventieve verontschuldiging toevoegt voor het geval dat de game niet wordt aangekondigd.

Kirby and the Forgotten Land komt bijna uit

In september 2021 heeft Nintendo tijdens de Nintendo Direct aangekondigd dat Kirby and the Forgotten Land zal uitkomen, samen met een trailer. De game staat nu gepland om 25 maart 2022 te verschijnen op de Nintendo Switch.