Nieuwe Kirby game aangekondigd door Nintendo

News
vrijdag, 24 september 2021 om 16:00
kirby and the forgotten landf1632478275
Nintendo heeft tijdens de Nintendo Direct van donderdag een aantal grote aankondigingen gedaan voor de Switch. Zo is er een nieuwe Kirby game aangekondigd: Kirby and the Forgotten Land. De game staat gepland voor de lente van 2022.
In de trailer van Kirby and the Forgotten Land zien we een kleurrijke, verlaten wereld waarin er geen mensen wonen. De wereld is ook voor het eerst in de franchise geheel 3D gemaakt, waardoor Kirby vrij is om zich over de hele wereld te bewegen. Er zijn hindernissen, tegenstanders en andere obstakels waar de roze held een oplossing voor moet vinden.
De game was al een paar uur voor Nintendo Direct uitgelekt. Op donderdagochtend werd er namelijk per ongeluk via Nintendo Japan een foto geplaatst met de tekst “Kirby: Discovery of the Stars.”
Heel veel is nog niet bekend over de gameplay van Kirby and the Forgotten Land. Andere titels van Kirby die op de Switch zijn verschenen, waaronder Kirby Star Allies en Kirby Fighters 2, hebben een heel andere opzet.

Veel aankondigingen tijdens Nintendo Direct

Tijdens de Nintendo Direct zijn er veel aankondigingen gedaan voor de Nintendo Switch, zo ook de langverwachte update voor Nintendo 64 spellen. Nintendo Switch Online krijgt zowel de N64 spellen als de Sega Mega Drive Games. Dit wordt gedaan door een ‘Expansion pack’ lidmaatschap. Deze update zal in oktober 2021 doorgevoerd worden.
Qua Nintendo 64 games zullen onder andere Super Mario 64, The Legend of Zelda: Ocarina of Time en Mario Kart op de dienst verschijnen. Voor de digitale versie van de Sega Genesis zijn er spellen zoals Sonic the Hedgehog 2, Streets of Rage 2, Golden Axe en Shining Force.