Nieuwe Jurassic World strikt regisseur van geliefde Star Wars-film

News
woensdag, 21 februari 2024 om 13:30
jurassic world dominion st 3 jpg sd high copyright 2021 universal studios and storyteller distribution lcc all rights reservedf1654868424
Het is nog maar kort bekend dat er een nieuwe Jurrassic World film komt. Maar de producenten willen hem snel in de bioscoop hebben. Nu is er een regisseur gevonden die hopelijk snel een film kan neerzetten in de vorm van Star Wars-regisseur Gareth Edwards.
Hoewel Jurassic World: Dominion niet bijzonder goed was, gaat de franchise gewoon door. Nog geen maand geleden kwam naar buiten dat er een nieuwe film in de maak is. Nu is er al een regisseur gevonden, namelijk Gareth Edwards, bekend van de Star Wars spin-off Rogue One.
Edwards is niet de eerste regisseur die aan de film is verbonden. Volgens The Hollywood Reporter waren er eerst gesprekken met Bullet Train-regisseur David Leitch. Hij sloeg alleen af omdat hij weinig creatieve input zou hebben: het script is al in een gevorderd stadium.
De keuze voor een nieuwe regisseur viel al snel op Gareth Edwards. Zijn vorige films lijken daar een belangrijke rol in te spelen. Door Godzilla is hij bijvoorbeeld bekend met monsters en Star Wars heeft hem ervaring gegeven met gigantische franchises. Bovendien heeft hij met The Creator laten zijn dat hij veel goede effecten uit een klein budget kan halen.

‘Release nieuwe Jurassic World is al snel’

Dat Edwards snel beschikbaar was, is ook niet onbelangrijk geweest. De producenten willen namelijk dat de camera’s deze zomer nog gaan draaien voor de nieuwe Jurassic World, in juni om precies te zijn. De film moet dan volgend jaar al verschijnen.