Nieuwe Jurassic World LEGO sets op komst!

News
woensdag, 01 november 2023 om 16:30
Jurassic Park en Jurassic World horen bij een rijtje van populaire films waar LEGO af en toe sets op baseert. Er zijn nu twee nieuwe sets op komst. Ze verschijnen als het goed is in januari.
De eerste Jurassic Park-film is dit jaar 30 geworden en dat is op verschillende manieren gevierd. LEGO is daar opvallend vaak bij betrokken geweest, bijvoorbeeld in de vorm van de korte film LEGO Jurassic Park: The Unofficial Retelling (die wel degelijk een officieel onderdeel van de franchise is).
Er verschenen ook een paar LEGO-sets, maar dat is niet puur vanwege het jubileum. De Jurassic World-lijn van LEGO bestond al eerder en blijft ook volgend jaar voortbestaan. In januari vershijnen er twee nieuwe sets: Een T-Rex schedel en pootafdruk en een dinosaurus-reddingscentrum voor jongere kinderen.
Beide zijn opgedoken via de LEGO website. De T-Rex set telt 577 steentjes en is echt bedoeld voor wie vooral het bouwen leuk vindt aan LEGO. Het reddingscentrum telt een bescheiden 139 steentjes en biedt met verschillende dino-figuurtjes genoeg mogelijkheden om na het bouwen nog flink met de set te spelen.

Wanneer verschijnen deze nieuwe Jurassic Park LEGO sets?

Wie wel oren heeft naar één van deze sets moet nog even geduld hebben. Ze liggen namelijk per 1 januari 2024 in de winkel. Voor Jurassic Park-fans begint het jaar dus in ieder geval goed.