De beste exclusives om naar uit te kijken in 2022

Article
zondag, 30 januari 2022 om 9:00
horizon forbidden west 3f1622150785
Ieder jaar komen er weer een hoop games uit. Een aantal van deze zijn exclusief voor een bepaalde console. PlayStation is hier bijvoorbeeld erg goed in en heeft een hoop bekende exlusieve reeksen, maar Xbox heeft ook een aantal exclusieve games. Ook dit jaar komen er weer een aantal exclusieve games uit. In dit artikel staan tien van deze waar je echt naar uit moet kijken.

Horizon Forbidden West

De game is het vervolg op Horizon Zero Dawn, een succesvolle PS4 exclusive. De game speelt zich af in de toekomst, maar in een toekomst die er meer uitziet als de oertijd. De wereld is overspoeld met grote robots die de wereld niet echt veilig maken. In het tweede deel reis je af naar een nog gevaarlijkere plek en kom je verschillende vijanden tegen waaronder robots, maar ook mensen. De game moet uitkomen op 18 februari 2022.
whatsapp image 2021 06 13 at 190642f1623604236

Starfield

Starfield is een grote game waar Bethesda aan werkt. Microsoft heeft Bethesda overgenomen, dus daarom wordt het een Xbox exclusive. Hoewel er nog mysterieus wordt gedaan over de game weten we dat het een grote singleplayer game wordt in de ruimte. Bethesda heeft een eigen zonnestelsel gemaakt met een achtergrondverhaal en de speler kan dit dus zelf gaan ontdekken. Starfield moet op 11 november 2022 uitkomen.
forspokenf1624549749

Forspoken

Forspoken is een nieuwe game van Square Enix. De game is een fantasy game, maar speelt zich ook voor een deel af in onze eigen wereld. Het spel gaat namelijk over een vrouw die woont in New York. Ze wil de stad verlaten en komt terecht in een fantasiewereld. Hoewel een groot deel van het team achter de game ook gewerkt heeft aan Final Fantasy staat de game echt los van die reeks, toch kan de game wel een aantal Final Fantasy elementen bevatten. De game komt uit op 15 mei en zal de eerste twee jaar een PS5 exclusive zijn.
scornf1665758470

Scorn

Voor Xbox spelers die van horrorgames houden komt dit jaar Scorn uit. Als speler kom je terecht in een wereld die lijkt op een droom, maar geen fijne droom, want je reist naar verschillende werelden vol met dingen die je aan het schrikken kunnen maken. Zelf moet je je weg uit deze dromen weten te puzzelen.
Dit zal wel lastig worden. Je moet namelijk erg goed kijken naar spullen die je kan gebruiken, want als je bepaalde onderdelen voor puzzels misloopt, dan zal dit gevolgen hebben voor de rest van de game. Scorn moet uitkomen in oktober van 2022. De exacte datum is nog onbekend, wel weten we dat de game ook op de dag van de release gelijk op de Xbox Game Pass zal staan.
ghostwire tokyof1626248868

GhostWire: Tokyo

Op de PlayStation zal GhostWire Tokyo verschijnen. Opvallend is dat de game wordt gemaakt door Bethesda, de studio die is overgenomen door Microsoft. De reden dat deze studio toch een exclusive maakt voor de PlayStation komt door het contract die de studio heeft met Sony.
De game speelt zich af in een Tokyo en de stad is overspoeld door geesten. Jij speelt als een personage die speciale krachten heeft en dus het op kan nemen tegen deze geesten. Het is momenteel nog niet duidelijk op welke datum de game uit zal gaan komen, maar het zal in ieder geval dit jaar zijn.
redfall headerf1623841369

Redfall

Deze Xbox exclusive is ook in ontwikkeling bij Bethesda. Het is een grote open-world game. In deze wereld is een experiment fout gegaan, waardoor de wereld is overgenomen door vampieren. Jij bent nog geen vampier, dus moet je zien te overleven. De game staat gepland voor september 2022, maar op welke datum precies is nog onbekend.
gran turismo 7 headerf1616517810

Gran Turismo 7

Dit jaar komt ook de Forza Horizon van PlayStation uit op 4 maart. Het is de bedoeling dat de Gran Turismo games een zo realistische ervaring mogelijk geven aan de spelers voor het racen met de auto´s. Er komen ook een hele hoop nieuwe auto´s naar de game en er zijn verschillende racebanen die in het echt bestaan nagebouwd voor de game. Het beloofd dus echt een goed nieuw deel te worden van een al succesvolle reeks.
god of war ragnarokf1631221018

God of War Ragnarok

Na vier jaar wachten kom God of War Ragnarok, het vervolg op God of War uit 2018, eindelijk dit jaar naar de PS5. In de game neem je het op tegen de Noorse goden Odin en Thor. De naam geeft ook weg dat de game waarschijnlijk niet goed zal eindigen voor de Noorse goden. Ragnarok is namelijk de ondergang van de Noorse goden, dus hier zal Kratos in de game zeker een rol bij spelen.
stalker 2f1623841215

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl

Hoewel Stalker 2 onlangs nog is uitgesteld, is het nog wel de bedoeling dat de game dit jaar uit zal gaan komen. Op 8 december zullen we Stalker 2 kunnen verwachten op de Xbox en PC. De game zou eigenlijk in april uitkomen. De game speelt zich af in Chernobyl. In de wereld van de game zit Chernobyl alleen vol mutanten en ander gevaar. Jij moet dus daar zien te overleven.
ark 2 1f1607649444

Ark 2

Ark krijgt een vervolg. De eerste Ark is al sinds 2015 in ontwikkeling en in die tijd is er een hoop toegevoegd. Hierdoor is de game erg groot en is het lastig om alles over te zetten naar de nieuwste hardware. Reden voor Wildcard, de studio achter Ark, om een deel 2 van de game uit te brengen.
De studio kan zo opnieuw beginnen aan de game met de nieuwste technologie. Dit maakt het ook makkelijker om de game geschikt te maken voor nieuwere hardware. Hoewel Ark 2 uiteindelijk ook naar PlayStation moet komen komt de game eerst uit voor Xbox en PC. Het is niet duidelijk wanneer precies Ark 2 uit zal komen.