Nieuwe Horizon Forbidden West gameplay laat mogelijkheden in combat zien

News
dinsdag, 07 december 2021 om 11:30
horizon forbidden west 3f1622150785
Onlangs zijn er allemaal nieuwe gameplay beelden van Horizon Forbidden West getoond door. Op de beelden is te zien hoe Aloy nieuwe technieken kan gebruiken om haar tegenstanders te verslaan in gevechten.
In een PlayStation Blog vertelt het Guerilla team hoe zij het vechtsysteem aangepakt hebben in Horizon Forbidden West. Om te beginnen zijn de animaties in de opvolger van Horizon Zero Dawn enorm verbeterd. “Het moest aanvoelen alsof Aloy meer zelfvertrouwen heeft gekregen na haar avontuur in Horizon Zero Dawn en The Frozen Wilds”, laat de ontwikkelaar weten. Om dit zelfvertrouwen waar te maken zijn er betere animaties toegepast en krijgt Aloy meer wapens en meer gadgets. Alle nieuwe mogelijkheden zorgt ook voor een flinke skill gap tussen spelers die effectief alle opties gebruiken en spelers die het bij de basis houden.
Om ervoor te zorgen dat Horizon Forbidden West een uitdaging biedt voor alle spelers, zal de moeilijkheidsgraad worden aangepast. Sommige machines in de nieuwe titel worden volgens de ontwikkelaar dan ook een flinke challenge. In Horizon Zero Dawn waren machines namelijk erg voorspelbaar. In de nieuwe gameplay beelden is te zien hoe Aloy nieuwe manoeuvres gebruikt om machines te ontwijken, maar ook nieuwe animaties krijgt als het aankomt op het uitschakelen van haar tegenstanders.

Machines krijgen meer leven

Tot slot krijgen we te zien hoe bepaalde machines bewegen. Het gedrag van de machines is zowel visueel als op het gebied van audio verbeterd in vergelijking tot Horizon Zero Dawn. Machines gaan op zoek naar Aloy wanneer de line of sight verbroken is, en menselijke tegenstanders houden in formatie een zoektocht om jou weer te vinden. Het is duidelijk dat Guerilla druk bezig is om haar game uit 2017 te verbeteren op alle mogelijke fronten.
Horizon Forbidden West moet in februari 2022 uitkomen voor de PlayStation 4 en 5. Eigenlijk zou de titel eind 2021 al het daglicht zien, maar Guerrilla had iets meer ontwikkeltijd nodig dan verwacht.