Jurassic World begon eerst als game, voordat het een filmreeks werd

News
dinsdag, 26 juli 2022 om 15:50
jurassic world fallen kingdom review ouderwets genieten 134505 1f1640185146
De Jurassic World-reeks is in juni ten einde gekomen met Dominion. Voordat het alleen een drietal blockbusters werd, was Jurassic World eerst bedoeld als game.
De Jurassic Park-films waren een enorm succes als het om de films gaat, maar qua games was het nogal teleurstellend. Eén van de slechts ontvangen games is Trespasser, dat werd gemaakt door Seamus Blackley, de ontwikkelaar die later aan de wieg van Xbox stond.
In 2012 was Blackley niet tevreden bij zijn werkgever CAA, waar Steven Spielberg één van de cliënten was. De regisseur haalde hem over weer games te gaan maken en niet veel later kreeg Blackley een belletje van Universal. Samen met Spielberg ging Blackley aan de slag met een nieuwe Jurassic Park-game, mede om de schandvlek van Trespasser uit te vegen. Dat vertelt Blackley op Twitter.
Het management bij Universal Studios veranderde alleen op het moment dat Blackley bezig was met de game en de beslissing werd gemaakt om er een film van te maken. Dat project werd uiteindelijk Jurassic World, dat uiteindelijk in 2015 in de bioscoop verscheen.

Meerdere games over Jurassic World

Hoewel Blackley uiteindelijk nooit zijn Jurassic World game heeft kunnen maken, zijn er later wel meerdere games over de films gemaakt. Zo verscheen al snel LEGO Jurassic World van Telltale Games. In de game mag je zelf het avontuur beleven, inclusief natuurlijk de humoristische LEGO-knipoog.
Daarna kwamen er ook nog twee Jurassic World Evolution games. In deze titels is het niet de bedoeling om te overleven, maar krijg je juist de opdracht om zelf een park vol met dinosauriërs te beheren.

Populair Nieuws