‘Nieuwe Halo game stilletjes geannuleerd’

News
maandag, 15 januari 2024 om 14:30
halo infinite gameplayf1632817206
Halo Infinite is nu ruim twee jaar oud en de game krijgt nog updates. Er lijkt dan ook nog geen nieuwe titel aan de horizon. Er waren wel geruchten dat er aan een nieuwe Halo werd gewerkt, maar nu wordt beweerd dat die game is geannuleerd.
Halo is voor een groot deel geliefd om zijn multiplayer. Die is ook zeker aanwezig in Halo Infinite en is zelfs free to play. Maar er is een game-modus die in veel franchises populair is, die niet te vinden is in Infinite, namelijk Battle Royale. Er gaan dan ook al jaren geruchten dat er aan aan een Battle Royale titel wordt gewerkt, mogelijk door Certain Affinity.
Maar als we Nick Baker mogen geloven, gaat die niet door. In de XboxEra-podcast laat hij weten dat Project Tatanka, zoals de game intern geheten zou hebben, is geannuleerd. Officieel was het ook nooit aangekondigd, dus bevestiging vanuit Microsoft lijkt onwaarschijnlijk.
Ondanks dat de game nooit is aangekondigd, leek het vrijwel zeker dat er iets in ontwikkeling was. Certain Affinity heeft ooit publiekelijk gezegd dat het bezig was met een Halo-project dat een nieuwe en spannende evolutie zou zijn van Halo Infinite.

Komt er ooit een Halo Battle Royale?

Dat de mogelijke Battle Royale-game voor nu niet doorgaat, wil natuurlijk niet zeggen dat er in de toekomst nooit iets dergelijks op de markt gebracht wordt. Momenteel is er niet veel bekend wat de toekomst is van Halo. Er is nog steeds ondersteuning voor Infinite, maar wat voor plannen er zijn voor bijvoorbeeld nieuwe titels is niet bekend.