Halo-ontwikkelaar krijgt mogelijk hulp van andere studio's

News
vrijdag, 16 juni 2023 om 15:30
halo infinite master chieff1616493849
Voorlopig blijft 343 Industries gewoon de ontwikkelaar van Halo. Maar de studio kan misschien wel hulp krijgen van andere studio’s in de toekomst bij het ontwikkelen van games.
Sinds Bungie is vertrokken als Halo-ontwikkelaar, is het stokje overgenomen door 343 Industries. Maar volgens veel fans vallen de games van die studio vaak tegen, waaronder op het technische gebied. Zo waren er initieel veel problemen met Halo: The Master Chief Collection en ook is er onvrede over updates voor Halo Infinite.
Ondanks die klachten zal 343 Industries alleen gewoon de ontwikkelaar voor de Halo games blijven. Dat heeft Xbox Games Studios-baas Matt Booty gezegd in gesprek met Axios. Dat betekent overigens niet dat steeds dezelfde mensen aan de games werken.
Zo werd de leiding eind 2022 overgenomen door Pierre Hintze, die volgens Booty verantwoordelijk was voor het snel oplossen van alle problemen rondom The Master Chief Collection. Dat zou Hintze de perfecte leider maken om de Halo-franchise te leiden in de toekomst.

Hulp van Call of Duty-studio’s?

Volgens Booty is het team van Hintze meer dan in staat om goede Halo games te maken en te blijven ondersteunen, maar mogelijk krijgt 343 Industries toch hulp van andere studio’s. Welke dat precies zijn, daar wil de baas van Xbox Game Studios niet over uitwijden.
Wel laat Booty weten dat mogelijk de teams achter de Call of Duty games gaan helpen met Halo, mits de overname van Activision Blizzard doorgaat. Microsoft wil die taak niet gaan opleggen, maar als teams willen helpen met Halo games, dan zou dat zeker een optie zijn.