Nieuwe, gratis Marvel Snap game onthuld

News
maandag, 23 mei 2022 om 12:30
poster 6306407512112 ac0bb62ae766088f0a97b0c59f76af0cf1653241540
Na Doctor Strange in the Multiverse of Madness, geeft Marvel fans nog een mogelijkheid om hun uitgebreide multiverse te ontdekken. Game ontwikkelaars Second Diner en uitgever Nuverse hebben namelijk de kaart videogame Marvel Snap aangekondigd.
De personages van Marvel zijn al in een aantal mobile games te vinden, maar wat nog ontbrak was een online kaartspel. Tot nu, want indiestudio Second Diner heeft Marvel Snap onthuld. De studio is gevormd door game-ontwikkelaars die gewerkt hebben aan het populaire kaartspel Hearthstone. Marvel Snap is al vier jaar in de maak en lijkt dit jaar uit te komen.
Marvel Snap is anders dan wat we gewend zijn van kaartgames. De filosofie van Second Diner is om Marvel Snap zo toegankelijk mogelijk te maken en alle aspecten die een kaartgame normaal gesproken voor veel mensen saai maken, gewoon niet in de game te stoppen. Zo blijft alleen nog het leuke en strategische gedeelte over. Een potje duurt daarom ook maar drie minuten en beide partijen zijn altijd aan zet om een kaart te spelen.
Een deck bestaat ook niet zoals bij veel andere kaart games uit 60 kaarten, maar uit 12. Het is dus veel makkelijker om een deck te maken. Bij het maken van een deck is er keuze uit meer dan 150 kaarten met Marvel superhelden en slechteriken erop. De karakters hebben ook nog eens andere varianten uit het Marvel multiverse en het is dus ook mogelijk om een heel deck te maken met verschillende varianten van één karakter.
Check de eerste trailer hieronder zelf!

Marvel Snap wordt geheel gratis

Wanneer een mobiele game gratis is, schrikt dat mensen al snel af. In de meeste gevallen wordt een spel dan al snel pay to win. Ontwikkelaar Second Diner heeft beloofd dat dit bij Marvel Snap niet het geval is en alle kaarten gratis te krijgen zullen zijn.
Wanneer Marvel Snap precies uitkomt is nog niet bekend. Wel gaat binnenkort de closed beta plaatsvinden op Android apparaten. Via een Marvel Snap survey is het mogelijk om je hiervoor aan te melden.