Nieuwe, goedkope Sonos soundbar gelekt

News
donderdag, 05 mei 2022 om 10:00
sonos beamf1651736048
Sonos gaat een nieuwe soundbar op de markt brengen. De naam van het nieuwe model is de Sonos Ray. Zo meldt The Verge.
Sonos heeft een nieuwe soundbar in ontwikkeling. De zogeheten Sonos Ray wordt een budgetmodel dat rond de 249 dollar (omgerekend zo'n 235 euro) kost. Zo blijkt uit de interne plannen van het Amerikaanse bedrijf.
Op die manier heeft het bedrijf drie segmenten van de soundbar markt bedekt. Eerder bracht Sonos namelijk ook al de Sonos Beam en het vlaggenschip, de Sonos Arc, uit. Laatstgenoemde kost doorgaans 999 euro, terwijl de Beam voor 499 euro over de toonbank gaat.

Goedkope Sonos soundbar bruikbaar als extraatje

Om de kosten van de Sonos Ray te drukken, heeft Sonos wel op een aantal plekken moeten besparen. Zo beschikt de nieuwe soundbar niet over ingebouwde microfoons en ontbreekt ook Dolby Atmos-ondersteuning. Ook een HDMI-aansluiting is weggehaald, waardoor je de speaker alleen aan kunt sluiten als je gebruikmaakt van een optische kabel.
Ondanks het ontbreken van Dolby Atmos-kan de Ray deze ondersteuning wel nog bieden via een andere wijze. De Ray is namelijk bruikbaar in combinatie met de duurdere Sonos Beam of Arc. De Ray, die ontworpen is om ook verticaal gemonteerd te worden, kun je als achterste speakers gebruiken van een surround sound setup die Dolby Atmos-geluid effectiever richting het plafond kan richten.
Op zichzelfstaand ondersteund de soundbar Dolby Digital audio, al kun je op de achterkant dus ook een knop vinden om de soundbar te koppelen aan andere Sonos-speakers. De soundbar is tevens voorzien van connectiviteit met Google Nest en Amazon Echo-speakers. Op die manier kun je alsnog de soundbar gebruiken in combinatie met een stemassistent.
Sonos heeft de soundbar zelf officieel nog niet uit de doeken gedaan. Wel heeft het bedrijf eerder dit jaar al duidelijk gemaakt dat jaarlijks twee nieuwe producten uit worden gebracht. De vraag is nu alleen nog wanneer de aankondiging officieel wordt gedaan en de releasedatum bekend wordt gemaakt.

Populair Nieuws