Max Verstappen krijgt een nog snellere F1-auto in Miami

News
donderdag, 05 mei 2022 om 9:30
si202203110473 newsf1649344921
Het team van Red Bull Racing wil het momentum dat ze nu hebben dolgraag in handen houden. Daarom zullen Max Verstappen en Sergio Perez een nog snellere F1-auto krijgen voor de GP Miami.
Het gat tussen Charles Leclerc en Max Verstappen bedraagt nog steeds 27 punten, maar het momentum ligt duidelijk bij de Nederlander sinds de Grand Prix van Imola. Daar maakte de Ferrari-coureur namelijk een grote fout, waardoor hij bijna de race moest eindigen in de muur. Leclerc kon zijn auto nog wel weer op de baan krijgen, maar kwam niet verder dan de zesde plek.
Red Bull Racing wil het momentum vasthouden en zal daarom voor de GP Miami met updates komen voor de RB18, zodat Verstappen en teamgenoot Perez nog sneller over het circuit kunnen scheuren. Dat heeft Christian Horner gezegd tijdens de Formula 1 Miami Opening Party.

Hopen op geen technische problemen

Voor de Grand Prix van Imola heeft het team van Red Bull ook een aantal updates geïntroduceerd, wat zeker succes heeft gehad. Tijdens het weekend, dat de eerste sprintrace van het jaar betekende, wist het team namelijk 58 van de maximaal 59 beschikbare punten binnen te slepen.
Wel zal het team hopen dat Verstappen zonder problemen over de eindstreep komt in Miami. De regerend wereldkampioen moest namelijk een DNF op het rekest schrijven in Bahrein en Australië, nadat hij last kreeg van technische problemen.