Top 5 beste soundbars van 2020!

  Met 4K televisies en bijbehorende Blu-ray’s kunnen we vandaag de dag genieten van geweldige kwaliteit in de huiskamer. Maar daar hoort natuurlijk ook hoge kwaliteit audio bij! Met de top 5 beste soundbars van 2020 kun je je ervaring met films, series en muziek naar het ultieme niveau brengen.

  Teufel

  Teufel Cinebar Ultima

  De eerste kandidaat van beste soundbars van 2020 is de Teufel Cinebar Ultima. De soundbar deelt haar naam met de populairste speaker van Teufel en dat is geen toeval. De gerenommeerde Duitse audiofabrikant heeft namelijk het geluid van de Ultima in een soundbar proberen te verpakken en dat is uitstekend gelukt.

  De Teufel Cinebar Ultima heeft namelijk een krachtig en gebalanceerd geluid, dat in alle situaties tot zijn recht komt en ook nog eens enorm eenvoudig is om te gebruiken en aan te sluiten. Zo zijn er opties voor USB, HDMI, digitale aansluitingen en BlueTooth. Of je nu een spannende actiefilm kijkt, een historische serie of een talkshow, de Cinebar Ultima laat alles tot leven komen. Dat doet de soundbar door middel van zes high performance drivers voor de midden- en hoge tonen, waarvan twee drivers naar de zijkant ‘vuren’ voor surround sound. Ondertussen zorgen twee grote basmembramen voor een indrukwekkende rumble, waardoor je zelfs geen aparte subwoofer meer nodig hebt.

  De Teufel Cinebar Ultima is alleen in de webshop van Teufel zelf te koop, maar dat komt wel met een aantal voordelen. Zo houdt het bedrijf alles in eigen hand - van productie tot verkoop - en kan je soundbar maar liefst acht weken lang thuis testen. In de online winkel kan je geregeld profiteren van mooie sales, zoals momenteel de aanbieding van 28 procent korting op de Cinebar Ultima. Daarnaast heeft de Teufel webshop ook flinke kortingen tijdens de Black Friday Deals. Als je dus van hoge korting wil profiteren, sla dan NU je slag!

  Sonos

  Sonos Arc

  Als het aankomt op audiofabrikanten, dan is Sonos relatief gezien een groentje. Het bedrijf werd namelijk pas opgericht in 2002, maar heeft in de afgelopen jaren flink aan de weg getimmerd en heeft een behoorlijke reputatie opgebouwd. Eén van de nieuwe producten die Sonos dit jaar heeft geïntroduceerd is de Arc soundbar, die zeker een plekje in onze top 5 heeft verdiend.

  De Sonos Arc ziet er met het blote oog vrij basic uit, maar zoals het spreekwoord luidt: don’t judge a book by it’s cover. In de soundbar zitten namelijk acht woofers en drie tweeters, die zorgen voor een gedetailleerd geluid vanuit vijf kanalen. Net zoals de Cinebar Ultimate zal je dus worden omringd door het geluid, zelfs zonder extra losse speakers.

  Met de Sonos TruePlay applicatie kan je bovendien het geluid afstemmen op jouw eigen kamer, om de perfecte balans te vinden. En als je geen zin hebt om de afstandsbediening erbij te pakken, dan kan je het apparaat ook nog eens bedienen met je stem, dankzij integratie met Google Assistant.

  JBL

  JBL Bar 9.1

  Zoals de naam al zegt, wil JBL met de Bar 9.1 een ervaring bieden die verder gaat dan ‘standaard’ Surround Sound. Daarom krijg je bij de JBL Bar 9.1 niet alleen een soundbar, maar ook een aparte subwoofer en nog eens twee draadloze speakers die je in de kamer kan plaatsen.

  Plaats de aparte speakers bijvoorbeeld achter je bank, stoel of andere plek waar je zit om het geluid van alle kanten te laten simuleren. Zo klinkt het net alsof er echt een vliegtuig over je heen vliegt of als je een racegame aan het spelen bent, dan kan je je concurrenten letterlijk en figuurlijk aan horen komen. Heb je niet genoeg ruimte om de speakers achter je te plaatsen, dan kunnen ze zelfs vlak naast de soundbar zorgen voor een unieke ervaring. Het kost wat meer ruimte en moeite dan een all-in-one soundbar, maar dan heb je ook wat.

  LG

  LG DSN11RG Sound Bar AI ThinQ

  Televisies en monitoren hebben vandaag de dag onmogelijke productnamen. Audiofabrikanten houden het gelukkig een stuk makkelijker, maar LG lijkt nu ook te gaan spelen met een random name generator als het gaat om haar nieuwste soundbar. Gelukkig levert het Zuid-Koreaanse bedrijf met de LG DSN11RG Sound Bar AI ThinQ een geweldig product af, waardoor we de naam kunnen vergeven.

  Net zoals de JBL Bar 9.1 komt de DSN11RG met een subwoofer en twee rear speakers. LG gaat alleen nog een stapje verder, door het gebruik van Dolby Atmos. De soundbar stuurt het geluid namelijk niet rechtstreeks naar jouw positie, maar via het plafond. Daardoor komt het geluid nog ruimtelijker en levensecht. Ook bij deze soundbar kan je boven opdrachten versturen met je stem via Google Assistant of kan je simpel checken wat je vandaag op de agenda hebt staan. Wanneer je zeker weet dat je niks meer hoeft te doen, kan je de voeten om de salontafel leggen en genieten van je favoriete films en series in de beste kwaliteit.

  Denon

  Denon DHT-S216

  We sluiten onze lijst van beste soundbars van 2020 af met een echte prijstopper: de Denon DHT-S216. De compacte soundbar - met een hoogte van slechts zes centimeter - past namelijk onder vrijwel elke televisie, maar zal een mooie upgrade zijn voor mensen die komen van een paar simpele speakers van lage kwaliteit.

  De Denon huisvest twee subwoofers, twee dual drivers voor de midrange en nog twee tweeters die verantwoordelijk zijn voor de hoge tonen. En met de kwaliteit van het geluid zit het zeker goed, ondanks dat de DHT-S216 een stuk minder drivers heeft in vergelijking met de concurrentie. De audio komt sterk en gedetailleerd over en met vier verschillende opties kan je het geluid bovendien afstemmen op de activiteit waarmee je bezig bent: Pure, film, muziek en nacht. De Denon DHT-S216 heeft geen uitgebreide en unieke features, maar als je geen groot budget hebt en op zoek bent naar een zeer degelijke soundbar, dan hoef je niet verder te zoeken.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.