Nieuwe Finse politieke serie onderweg naar HBO Max

News
donderdag, 18 mei 2023 om 13:00
first fivef1684225908
De Finse serie First Five is onderweg naar HBO Max. Het is de eerste Finse Max Original en de serie gaat over de voormalige premier Sanna Marin, een politieke serie dus.
Het nieuws wordt naar buiten gebracht via een persbericht waarin het volgende vermeld staat:
'Een nieuwe bladzijde in de politieke geschiedenis wordt omgeslagen wanneer een jonge vrouw genaamd Sanna Marin wordt gekozen tot 's werelds jongste premier in Finland. Een kabinet van vastberaden vrouwen vormt zich om haar heen en begint het land te leiden. Vrijwel onmiddellijk worden de vijf leiders voor een ongekende uitdaging gesteld wanneer een wereldwijde pandemie zich naar Finland verspreidt. Nadat ze hun land door de pandemie hebben geloodst, breekt er een oorlog uit die Europa verder in beroering brengt.
Tijdens het uitvoeren van hun werk onder hoge druk krijgen de ministers kinderen en leven ze hun privéleven. Wie zijn deze ambitieuze, onverstoorbare vrouwen die de politieke cultuur vooruit helpen en een inspiratie zijn over de hele wereld? Waar komen ze vandaan en wat drijft hen?'

Wanneer wordt First Five naar HBO Max gebracht?

De serie bestaat uit drie afleveringen die ieder iets meer dan een half uur in beslag nemen. Op 9 juni gaat de tv-serie in première en alle drie de afleveringen worden gelijktijdig geplaatst op HBO Max. Finland is een vooruitstrevend land als het gaat om vrouwelijke rollen in de politiek.
Meer weten over series op de streamingdienst HBO Max? Lees dan ook ons artikel over de beste aanraders die je absoluut moet zien. Eén van de meest populaire series op HBO Max is Succession.