Valve aangeklaagd vanwege rumble in de Steam Deck

News
donderdag, 18 mei 2023 om 11:00
steam deck left close 3f1653307934
Valve mag zich aansluiten bij een lange rij aan tech- en gamebedrijven. Het Amerikaanse bedrijf wordt namelijk aangeklaagd door Immersion vanwege de rumble in de Steam Deck en andere producten.
Door de jaren heen is Valve uitgegroeid tot een miljardenbedrijf, vooral vanwege Steam. Maar het bedrijf heeft de laatste jaren ook hardware gemaakt, zoals de Steam Controller en meer recenter de Valve Index VR-bril en natuurlijk de Steam Deck. Vanwege die hardware wordt Valve nu alleen aangeklaagd door Immersion. Dat meldt The Verge.
De reden voor de aanklacht is dat Valve een aantal patenten van Immersion geschonden zou hebben. Het gaat daarbij om patenten die draaien rondom het gebruik van rumble motoren in de Steam Deck, Valve Index, de SteamVR software en Half-Life Alyx.
Immersion vraagt aan de rechter om schadevergoeding en royalties van Valve, voor het ‘inzetten, bedienen, onderhouden, testen en gebruiken van de beschuldigde handheld-instrumenten en beschuldigde VR-instrumenten’.

Valve niet het eerste slachtoffer

Op het eerste gezicht lijkt Valve een goede kans te maken om een schadevergoeding te ontlopen, aangezien er in de producten van het bedrijf gebruik wordt gemaakt van een modernere versie van de rumble motoren van Immersion - namelijk zogeheten linear resonant actuators.
De kans is alleen groot dat Valve het laat aankomen op een schikking. Eerder zijn Sony, Microsoft, Apple, Google, Motorola en Fitbit namelijk ook aangeklaagd door Immersion en allen hebben het op een schikking gegooid. Alleen Nintendo is niet aangeklaagd, waarschijnlijk vanwege de eigen ontwikkeling van de Rumble Pak-technologie voor de Nintendo 64.

Populair Nieuws