Nieuwe Final Fantasy 16 trailer toont wereld

News
zondag, 26 maart 2023 om 12:30
xgn google image
Square Enix heeft een nieuwe trailer vrijgegeven voor Final Fantasy 16, waarin de verschillende locaties in de wereld van Valisthea worden getoond. De game zal vanaf 22 juni beschikbaar zijn.
In de trailer wordt hoofdpersonage Clive Rosfield getoond terwijl hij door de wereld van Valisthea reist. Tijdens zijn reis worden een aantal kenmerkende elementen van de Final Fantasy-serie getoond, zoals het berijden van chocobo’s en de belangrijke rol van kristallen. Ook wordt getoond hoe Clive een woestijnachtig gebied, een markt en een groot kasteel bezoekt.
Regisseur Hiroshi Taki heeft eerder uitgelegd dat de wereld van het spel is opgebouwd uit meerdere kaarten, met vier grootschalige zones van ongeveer twee bij twee kilometer groot. Final Fantasy 16 zal zich meer richten op actievolle gevechten dan voorgaande delen en het zal ongeveer 35 uur duren om het hoofdverhaal uit te spelen. De speeltijd kan worden verdubbeld als alle optionele content wordt voltooid.

Voorlopig alleen op PS5

Final Fantasy 16 van Square Enix verschijnt op 22 juni op de PlayStation 5. Zes maanden later kunnen we de game ook op andere platforms verwachten. Dit heeft producent Naoki Yoshida namelijk aangegeven. Volgens hem heeft het ontwikkelteam veel tijd gestoken in het optimaliseren van Final Fantasy voor de PlayStation 5 om de beste speelervaring te creëren. Hoewel hij graag een PC-versie van de game zou willen uitbrengen zodat zoveel mogelijk spelers van de game kunnen genieten, zal het optimaliseren voor deze platformen niet binnen een half jaar tijd kunnen gebeuren.

Populair Nieuws