Nieuwe EA app vervangt Origin op PC

News
zaterdag, 08 oktober 2022 om 10:30
fifa 23f1658388766
Na tien jaar wordt de Origin app van Electronic Arts vervangen door een nieuwe applicatie. De EA app moet gebruiksvriendelijker worden dan Origin en voor een 'ultieme vriendenlijst' gaan zorgen.
Via een nieuwe blog heeft Electronic Arts laten weten dat de Origin app voor altijd zal verdwijnen en de EA app de officiële app van de uitgever op PC wordt. De EA app was al een tijd in een open-beta beschikbaar, maar nu is het na alle feedback van de gebruikers klaar om gelanceerd te worden. Volgens Electronic Arts is de nieuwe app sneller en makkelijker te gebruiken dan Origin. De applicatie download en update games automatisch op de achtergrond om ervoor te zorgen dat je spellen altijd klaar zijn om gespeeld te worden. Verder wordt het met de nieuwe game ook mogelijk om de ultieme vriendenlijst te maken. Je kan namelijk je EA-account verbinden met andere platformen als Steam, PlayStation en Xbox om zo alle vrienden die de games van Electronic Arts spelen op één plek te hebben.
De transitie van Origin naar de EA app moet volgens de uitgever soepel gaan verlopen. Electronic Arts heeft er namelijk alles aan gedaan om de overstap zo simpel mogelijk te maken. Gebruikers van Origin kunnen binnenkort namelijk een uitnodiging verwachten en zodra de nieuwe applicatie geïnstalleerd is, staan alle games, savefiles en de vriendenlijst helemaal klaar voor gebruik.

Welke games staan op de nieuwe EA app?

Op de nieuwe EA app komen alle games van de uitgever te staan die nu ook beschikbaar zijn op Origin, zoals FIFA 23 en in december Need for Speed Unbound. Xbox Gamepass gebruikers zijn waarschijnlijk al bekend met de applicatie, aangezien je deze app nodig hebt om de EA play games vanuit de Xbox Gamepass te spelen.