LEGO en Nintendo slaan handen ineen voor Super Mario-lijn

News
vrijdag, 13 maart 2020 om 9:58
lego super mario bluef1584086668
LEGO Group en Nintendo hebben een nieuwe productlijn aangekondigd gebaseerd op de Super Mario spellenserie. De lijn bestaat uit een fysieke, interactieve LEGO Mario-figuur die munten verzamelt in fysieke levels.
De nieuwe Super Mario-lijn wordt een lijn van interactieve producten, dat laat LEGO weten via een persbericht. Het Mario-figuur kan munten verzamelen in zelfgebouwde game levels, opgebouwd uit LEGO bouwblokken. De nieuwe bouwblokken zijn niet compatibel met de traditionele LEGO bouwblokken. De bouwblokken en Super Mario figuur lijken als het aankomt op grootte het meest op DUPLO, dat ook een product van LEGO is.
Het is niet de eerste keer dat LEGO een lijn uitbrengt die afwijkt van de bekende LEGO en DUPLO bouwblokken. Eerder bracht LEGO al een lijn uit onder de naam LEGO Technic, waarbij kinderen zelf voertuigen en machines in elkaar konden zetten. Met de programmeerbare robot LEGO Boost werd eerder al de link tussen fysieke bouwblokken en tablet gelegd.

Geen nieuw terrein voor Nintendo

Ook voor Nintendo is Super Mario niet de eerste oversteek naar de fysieke wereld: eerder werd het succesvolle Nintendo LABO uitgebracht. Hiermee konden spelers hun Nintendo Switch omtoveren tot vishengel, huis, racestuur en zelfs een robotpak.
Een exacte releasedatum van LEGO Super Mario is nog niet bekendgemaakt, maar de lijn zal in 2020 moeten uitkomen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties