'Nieuwe Dead Space wordt Resident Evil-achtige remake'

News
vrijdag, 02 juli 2021 om 11:30
dead spacef1625214407
Het lijkt er sterk op dat er een nieuwe Dead Space game zal worden aangekondigd op EA Play Live. Volgens nieuwe geruchten zal het een remake worden in dezelfde geest als de Resident Evil remakes uit de laatste jaren.
Het is alweer acht jaar geleden sinds de laatste Dead Space-game is uitgekomen, maar daar lijkt binnenkort verandering in te komen. Er gaan namelijk steeds meer geruchten dat er een nieuwe Dead Space game zal worden aangekondigd op EA Play Live, dat op 22 juli plaatsvindt. Zo is ook het YouTube-kanaal van Dead Space recent aangepast, iets dat al jaren niet meer is gebeurd.
Volgens de laatste geruchten zal het daarbij niet gaan om een compleet nieuw deel in de franchise. GamesBeat meldt namelijk dat het zal gaan om een remake van het eerste deel, maar niet zomaar één. EA zou namelijk inspiratie gehaald hebben uit de recente Resident Evil remakes. Die delen hebben namelijk niet alleen goede cijfers gekregen, maar zijn ook als warme broodjes over de toonbank gegaan.

Hoe zit de Dead Space remake in elkaar?

Volgens Jeff Grubb zal de originele game als een ‘sterke fundering’ worden gebruikt door ontwikkelaar EA Motive. Maar daarnaast zal de game moderne visuals gaan krijgen, evenals nieuwe gameplay mechanieken die in latere delen van de franchise zijn geïntroduceerd. Het is dus mogelijk dat de nieuwe Dead Space game het crafting-systeem uit Dead Space 3 zal adopteren. Of er een waarheid schuilt achter deze geruchten, daar zullen we op EA Play Live achter gaan komen.