Dead Space YouTube-kanaal toont teken van leven na jaren afwezigheid

News
donderdag, 01 juli 2021 om 16:30
dead spacef1625148537
Na meer dan acht jaar afwezig te zijn geweest, lijkt het Dead Space YouTube-kanaal een teken van leven te tonen door een verandering van de profielfoto. De laatste update die uitkwam op het kanaal was voor een DLC launch trailer. Volgens geruchten kunnen uitkijken naar een gloednieuwe game in de franchise.
De laatste update op het YouTube-kanaal was maar liefst acht jaar geleden, met een laatste DLC trailer voor Dead Space 3 Awakened. Nu is hier verandering in gekomen. Zo is de profielfoto van het kanaal veranderd naar het hoofd van één van de karakters uit de games, waar vroeger enkel een logo was van het derde deel uit de gamereeks. De verandering is recentelijk doorgekomen.
Deze aanpassing van de profielfoto is niet geheel verrassend, gezien er al een lange tijd geruchten rond gaan over een nieuwe Dead Space game. Zo hintte journalist Jeff Grubb in een livestream dat EA Motive, die de licentie heeft van de franchise, aan een nieuwe deel werkt in deze reeks. De game zal volgens Grubb tijdens EA Play onthuld worden. Dit evenement vindt 22 juli plaats. Dit wordt steeds meer bevestigd gezien Assassin’s Creed regisseur Eric Baptizat recent is overgestapt naar EA Motive om te werken aan een onaangekondigde game, dat zomaar een nieuwe Dead Space kan zijn.
Bekijk hieronder de verandering op het YouTube-kanaal:

De Dead Space-games

De originele games spelen zich in de verre toekomst af en draait om systeemingenieur Isaac Clarke. Zijn team gaat met het ruimteschip af op een noodsignaal, waar al snel blijkt dat ze geconfronteerd worden met buitenaardse wezens genaamd de Necromorphs. Het is aan Isaac de taak om de Necromorphs te dooden en onderzoeken en om een mogelijkheid te vinden te ontsnappen aan deze monsters.
Ben jij van plan de nieuwe Dead Space game te spelen als die daadwerkelijk aangekondigd wordt? Laat het weten in de reacties!