Sony wil meer anime gaan maken

News
zaterdag, 20 mei 2023 om 12:00
ghost of tsushimaf1624544069
In het verleden hadden gameverfilmingen een slechte reputatie, maar dat is de laatste jaren sterk veranderd. Films als Detective Pikachu en Sonic the Hedgehog en met name HBO’s The Last of Us werden zeer sterk ontvangen. Naast seizoen 2 van The Last of Us heeft Sony ook andere verfilmingen op de planning staan. Nu laat het bedrijf weten ook meer anime te willen maken.
Sony bracht eerder deze week een samenvatting uit van zijn laatste bedrijfsstrategievergadering. Tijdens deze vergadering was anime een terugkerend onderwerp. Voorzitter en CEO Kenichiro Yoshida herhaalde tijdens de vergadering het overkoepelende bedrijf van het bedrijf om ‘de wereld te vullen met emotie (oftewel ‘kando’) door de kracht van creativiteit en technologie’. ‘Kando’ betekent ‘werken op iemands gevoel’ of ‘emoties oproepen’.
Het bedrijf ‘investeert in de mogelijkheid om kando te creëren’ door te kijken naar ‘het versterken van zijn creativiteit op gebieden als muziek, afbeeldingen, games en anime’. "Onder de langetermijnvisie om het aantal mensen dat rechtstreeks verbonden is met de Sony Group uit te breiden tot een miljard mensen beoogt Sony door te gaan met het leveren van kando in specifieke gebieden waar gemeenschappen worden geboren, zoals anime, games, en in India, leren van zijn gebruikers en er gebruik van maken in zijn creaties,’’ aldus het rapport.

Krijgt Ghost of Tsushima een anime?

Anime wordt genoemd als een belangrijk punt voor ‘het maximaliseren van waarde door de inzet van IP te verdiepen. Sony noemt met name de ‘uitbreiding van game-IP’ door gameverfilmingen als The Last of Us Seizoen 2, de Gran Turismo-film en de Twisted Metal serie. Ook wil het bedrijf de groei van anime versnellen, daarbij verwijzend naar de samenwerking tussen streamingdienst Crunchyroll, die twee jaar geleden werd overgenomen door Sony, en de animeproducent Aniplex (bekend van onder meer Demon Slayer).
Opvallend is dat de dag dat dit rapport verscheen, er al geruchten rondgingen over anime gebaseerd op Ghost of Tsushima en Sekiro: Shadows Die Twice. Of deze games ook werkelijk een anime krijgen is nog afwachten. Ghost of Tsushima krijgt in ieder geval een live-action film geregisseerd door Chad Stahelski, de regisseur van de John Wick-films.