Nieuwe categorie Oscars wordt bepaald door Twitter

News
dinsdag, 15 februari 2022 om 10:30
oscars 2021 nederland 1024x624f1619421097
Onlangs werden de Oscar-nominaties bekendgemaakt en zoals altijd ontbraken daarbij veel geliefde en populaire films. Dat is een kritiekpunt dat de Oscars vaker te horen krijgen en daar lijkt nu wat aan gedaan te worden. Dit jaar kun je via Twitter stemmen in een nieuwe ‘fan favorite’-categorie.
Veel filmliefhebbers klagen elk jaar dat de Oscars zelden populaire films nomineren. Soms komen ze voorbij in beste effecten of beste muziek, maar een film als de alom geliefde Spider-Man: No Way Home zie je eigenlijk nooit in bijvoorbeeld beste film. Dit jaar introduceert de Academy een categorie voor fan favorite film en Twitter kan stemmen.
Tot en met 3 maart kun je een stem uitbrengen in deze nieuwe categorie. Het enige dat je hoeft te doen is de titel van de film tweeten, samen met de hashtags #OscarsFanFavorite en #Sweepstakes. Het moet natuurlijk wel een film uit 2021 zijn.
De hashtag #Sweepstakes heeft te maken met het feit dat stemmers ook een kans kunnen winnen om de Oscars van volgend jaar bij te wonen. Het lijkt er alleen niet op dat Nederlanders daar aan mee kunnen doen. Er is namelijk ook een pagina waarop je kunt stemmen voor deze categorie zonder Twitter te gebruiken en deze is hier niet beschikbaar.

Oscars willen filmliefde delen

De Oscars laten weten dat de keuze om deze categorie op te zetten voortkomt uit een wens om de liefde voor film te delen. Het is de bedoeling dat de awardshow mensen samenbrengt. De nieuwe categorie moet ervoor zorgen dat mensen meer kansen hebben om deel te nemen aan de Oscars.
Als verder onderdeel hiervan is er ook een categorie om het favoriete film-moment te bekronen. Hiervoor kun je via Twitter stemmen, maar dan met de hashtag #OscarsCheerMoment. De Oscars worden eind maart uitgezonden, dus tegen die tijd weten we hoe deze nieuwe categorieën uitpakken.

Populair Nieuws