Nieuwe Call of Duty modus krijgt geen support meer

News
vrijdag, 01 december 2023 om 17:30
call of duty warzone 20 vondel mapf1686212176
Vorig jaar kwam Call of Duty met een nieuwe modus voor de game. Maar spelers hoeven daar geen nieuwe content meer voor te verwachten. Activision stopt met de ondersteuning van de DMZ modus.
Sinds vorig jaar is Call of Duty ook als extraction shooter te spelen in de Escape from Tarkov-achtige DMZ-modus. Deze maakt deel uit van Warzone, een game die de komende tijd samen met Modern Warfare 3 updates blijft krijgen. Maar voor DMZ hoeven spelers geen nieuwe content meer te verwachten.
Die verandering hing al wel enigszins in de lucht. Er verscheen dit jaar al veel minder content voor DMZ dan voor andere modi. De toekomst van de modus was extra onzeker omdat Activision hem als bèta beschouwde.
Met ingang van seizoen 1 van Modern Warfare 3 bestaat er geen interactie meer tussen DMZ en de rest van Warzone of Modern Warfare 3. DMZ-progressie telt niet meer mee voor de Battle Pass en nieuwe Battle Pass-content kan niet gebruikt worden in DMZ. Wel blijft de modus in zijn huidige staat speelbaar.

Komt DMZ ooit nog terug?

Activision suggereert wel dat er nog een toekomst is voor DMZ-achtige modi. Het bedrijf wil datgene dat het geleerd heeft van DMZ toe gaan passen in nieuwe evoluties van deze speelstijl. Dat is al enigszins te zien in Modern Warfare 3, in de vorm van de MWZ-modus, die elementen haalt uit DMZ.