'Blade moet het doen met flink beperkt budget'

News
vrijdag, 03 november 2023 om 16:00
schermafbeelding 2023 09 26 om 135444f1699023057
De productie van de nieuwe Blade-film binnen het Marvel Cinematic Universe heeft aanzienlijke problemen ondervonden, waaronder een nu sterk gereduceerd budget. De film werd in 2019 aangekondigd tijdens de San Diego Comic-Con.
De film, met de getalenteerde acteur Mahershala Ali in de hoofdrol als de vampierenjager Blade, heeft meerdere tegenslagen gekend tijdens zijn productieproces. Volgens de verhalen heeft Blade minstens vijf verschillende schrijvers en twee regisseurs gehad.
Eén van de grootste complicaties was dat tijdens een fase van herschrijvingen het script de focus verlegde van Blade naar andere personages, waarbij Blade zelf een veel kleinere rol kreeg. Dit leidde tot onzekerheid over de richting van de film.
Hoewel schrijver Michael Green de taak heeft overgenomen, blijft de toekomst van Blade onzeker, vooral gezien het gerapporteerde beperkte budget van 100 miljoen dollar. Dat meldt Variety. De film stond eigenlijk gepland voor 2023, maar is nu ook uitgesteld tot 2025 door de problemen en vertragingen.

Droom die uitkomt voor Mahershala Ali

Mahershala Ali, die al enige tijd interesse toonde om Blade te spelen binnen het MCU, heeft nog geen officiële verschijning gehad in het universum, afgezien van een stemcameo in Eternals. De overige castleden zijn nog niet aangekondigd, maar enkele namen zijn al bekendgemaakt, zoals Delroy Lindo, Aaron Pierre en Mia Goth.