Nieuwe Battlefield 2042 trailer laat alle PC voordelen zien

News
dinsdag, 02 november 2021 om 11:30
battlefield 2042 battlefield 6 4f1649153012
EA heeft een nieuwe Battlefield 2042 trailer uitgebracht waarin de PC voordelen worden laten gezien met behulp van Nvidia. Zo bevat de PC-versie onder andere DLSS en ray-tracing.
Nieuwe videokaarten van Nvidia hebben vandaag de dag veel opties die consoles niet hebben. De techfabrikant heeft daarom samengewerkt met EA en DICE om een aantal handige features toe te voegen aan de PC-versie van Battlefield 2042.
De beelden in de nieuwe trailer van Battlefield 2042 zijn opgenomen met een RTX 30XX-kaart van Nvida, door deze kaart kan er ray-tracing worden toegepast. Hierdoor wordt de belichting en schaduwen naar een hoger niveau getild en worden de graphics nog een stukje realistischer.
Battlefield 2042 zal ook gebruik maken van DLSS (Deep Learning Super Sampling). Dit zorgt ervoor dat spelers in een hogere resolutie kunnen spelen of betere prestaties halen door de opschaaltechniek. De videokaart wordt minder zwaar belast als je de techniek gebruikt, hierdoor heb je ruimte om te gamen met hoge framerates of door andere snufjes, zoals ray-tracing, aan te zetten.
Op 19 november zal Battlefield 2042 verschijnen. Niet alleen op PC, maar ook voor de Xbox- en PlayStation-consoles. De PC-en next-gen-versies van de game zal ook meer features bieden, zoals de mogelijkheid om All-Out Warfare met maar liefst 128 spelers te spelen.