Animal Crossing: New Horizons krijgt geen DLC meer

News
dinsdag, 02 november 2021 om 11:00
animal crossing new horizonsf1589988440
Voor Animal Crossing: New Horizons verschijnen er deze week twee grote uitbreidingen, waarvan eentje betaald. Fans zijn alleen niet helemaal blij met de manier waarop dat gaat en nu blijkt het ook nog eens de laatste DLC te zijn geweest voor de game.
Het is door een woordvoerder van Nintendo bevestigt dat Animal Crossing: New Horizons geen gigantische updates meer zal krijgen. Dat meldt IGN. Op 5 november zullen twee grote uitbreidingen worden gelanceerd en dat zijn dan meteen de laatste. Vanaf dan zullen er alleen nog maar kleine updates komen om zo hier en daar wat aan te passen. In het statement van Nintendo wordt niet helemaal duidelijk uitgelegd waarom het spel geen verdere grote updates krijgt.
De wordvoerder van Nintendo legt ook uit waarom één update bovendien geld zal kosten. De nieuwe Happy Home Paradise DLC is een gigantische uitbreiding voor Animal Crossing: New Horizon. De DLC introduceert nieuwe soorten gameplay, waarin de spelers mee kunnen doen aan een Paradise Planning team. Deze update ontgrendelt daarnaast nieuwe mogelijkheden, en laat spelers naar andere eilanden gaan om bewoners te helpen met het inrichten en bouwen van hun huisjes. Omdat het zo een grote update is vind Nintendo het niet raar dat ze er extra geld voor vragen.

Onvrede over betaalde DLC

Fans vinden het ook niet zozeer raar dat Nintendo geld zal vragen voor de DLC, maar er worden wel vraagtekens gezet bij de manier waarop. De uitbreiding is namelijk onderdeel van de Nintendo Switch Online Expansion, die niet bepaald goed is ontvangen. Spelers zullen daar jaarlijks 39,99 euro voor moeten betalen, wat het dubbele is van het normale Switch Online-abbonement. En als spelers hun abonnement laten vallen, dan hebben ze niet meer toegang tot de mogelijkheden van de DLC. En dat zorgt duidelijk voor veel onvrede!
Het is gelukkig wel mogelijk om de DLC los aan te schaffen, zodat je de uitbreiding permanent aan je account kan toevoegen. In dat geval is de uitbreiding alleen ook niet bepaald goedkoop, met een prijskaartje van 24,99 euro.

Populair Nieuws