Hoofdredacteur achter nepinterview Michael Schumacher ontslagen

News
zondag, 23 april 2023 om 11:00
rsz credit private schumacherf1630051556
De Duitse tabloid Die Aktuelle publiceerde onlangs een opmerkelijk interview met Michael Schumacher. Opmerkelijk, want het bleek om een nepinterview te gaan. De hoofdredacteur van het tijdschrift heeft nu de consequenties moeten ervaren: ze is ontslagen.
De familie van Michael Schumacher houdt hem sinds zijn ski-ongeluk in 2013 buiten het oog van het publiek. Toch claimde Die Aktuelle het eerste interview met de coureur sinds zijn ongeluk te hebben gehad. Een primeur, alleen bleek het helemaal niet waar te zijn: aan het eind van de artikel bleek dat het niet Schumacher was die antwoord gaf op de vragen, maar een AI chatbot.

‘Nepinterview Michael Schumacher had nooit mogen verschijnen’

Niet gek natuurlijk dat dit nepinterview leidde tot een hoop woede. De familie van Schumacher liet al weten stappen te ondernemen tegen het blad. Nu heeft de uitgever, de Funke mediagroep, laten weten dat de hoofdredacteur van Die Aktuelle ontslagen is. ‘’Dit smakeloze en misleidende artikel had nooit mogen verschijnen,’’ aldus directeur Bianca Pohlmann.
‘’Het voldoet op geen enkele manier aan de standaard van journalistiek die wij en onze lezers verwachten van een uitgever als Funke. Naar aanleiding van de publicatie van dit artikel zullen onmiddellijke personele consequenties worden getrokken. Die Aktuelle-hoofdredacteur Anne Hoffman, die sinds 2009 journalistiek verantwoordelijk is voor het blad, wordt per vandaag uit haar functie ontheven.’’
Ook heeft de uitgever excuses aangeboden aan de familie van Schumacher. Of de familie nog steeds van plan is stappen te ondernemen tegen Die Aktuelle is nog niet bekend.

Populair Nieuws