Nieuw slim kattenluik laat prooi niet binnen

News
dinsdag, 16 augustus 2022 om 12:30
cat flap g256ca86ef 1920f1660640532
Er zijn allerlei problemen die we tegenwoordig niet meer hebben dankzij nieuwe techsnufjes. Maar er is nog altijd geen manier om te voorkomen dat je verder bijzonder lieve kat muizen mee naar binnen neemt. Het nieuwe kattenluik OnlyCat wil daar verandering in brengen.
Smartproducten maken van alles makkelijker, maar ze lossen niet altijd een probleem op. Je Philips Hue lichten aan of uit doen met een smart speaker is leuk, maar hoe belangrijk is dat? We hebben weinig klachten over een traditioneel lichtknopje, maar we worden er minder blij van als dat knopje omgaat en er een muis op de vloer blijkt te liggen.
Martin Rosinski vond dat ook vervelend en begon aan de ontwikkeling van OnlyCat. Dit kattenluik is uitgerust met een camera en kunstmatige intelligentie. Als het luik ziet dat je kat probeert binnen te komen met een prooi gaat het direct op slot. Pas wanneer de bek van de kat leeg is, mag hij weer naar binnen.
Het prototype van het luik is nu een jaar in gebruik en volgens OnlyCat lukte het al na een paar weken om alle prooien uit huis te weren. Het bedrijf gaat ervan uit dat 99 procent accurate detectie voor alle gebruikers haalbaar is. Bovendien leert het luik dankzij kunstmatige intelligentie bij.

Wanneer is het OnlyCat kattenluik beschikbaar?

OnlyCat lanceert binnenkort een crowdfunding campagne, waarna het eindproduct in 2023 moet verschijnen. Een prijs voor het luik is niet bekend. In de FAQ van het luik staat alleen wel de vraag of het luik niet te duur is, met vervolgens een verantwoording van de nog onbekende, maar vermoedelijk dus hoge prijs.

Populair Nieuws