4 redenen om over te stappen op Philips Hue

Article
zondag, 14 augustus 2022 om 15:00
philips hue starterkitf1650537436
Slimme verlichting wint in aanzien. Het vervangen van oude verlichting met lampen die je niet alleen perfect kunt instellen op wanneer je thuis bent, maar ook qua kleur is dan ook geen slecht idee. Sterker nog, er zijn vier hele goede redenen om over te stappen op Philips Hue!

1. Duurzame optie

We trappen af met de beste reden: duurzaamheid. Met Philips Hue kun je je woning een stukje duurzamer maken. De slimme verlichting kun je instellen met specifieke routines, waardoor lichten op een bepaalde tijd bijvoorbeeld uit gaan of juist aan.
Vooral dat uitgaan is handig. Wanneer je een keer van huis bent en niet meer zeker weet of je de lampen uit hebt gedaan of niet, kun je profiteren van de overstap naar Philips Hue. Via je telefoon kun je gemakkelijk checken in de Hue-app of de lampen nog aan staan en ze vervolgens uitzetten.

2. Scala van mogelijkheden

Slimme verlichting heb je natuurlijk van allerlei merken. Toch is er een goede reden om te kiezen voor Philips Hue boven de andere opties. Philips is simpelweg een stuk verder met de techniek en heeft daardoor veel meer mogelijkheden om bijvoorbeeld samen te werken met andere apps.
De vele mogelijkheden vallen overigens ook op als het aankomt op de soorten lampen. Er zijn lampen in allerlei soorten en maten, terwijl je ook wake-up-lampen hebt en lichtstrips die je bijvoorbeeld achter de televisie kunt hangen. En dat laatste is voor de genieter van films, series en games enorm fijn.
philips hue 3146129 1920f1601980612

3. Thuisbioscoop

Philips Hue heeft een speciale Hue HDMI Sync Box. Deze kun je op je televisie aansluiten, waardoor je de optie hebt om vier apparaten via HDMI te verbinden aan de televisie. Het kleine kastje is vervolgens in staat om de kleuren die via de HDMI binnenkomen door te geven aan de Philips Hue-lampen die je in huis hebt.
Wanneer je een lichtstrip achter je TV hebt geplaatst, zorgt dit voor een waar spektakel. De muur achter je TV wordt volledig omgedoopt in de kleurenregen die op je televisie te zien is. Het voegt daarmee nog net een laag extra diepgang toe wanneer je een film kijkt of lekker aan het gamen bent, vooral wanneer je van kleurrijke titels geniet.

4. Scènes voor iedere gelegenheid

Wat Philips Hue ook enorm fijn maakt, is dat de lampen vaak met een kleuroptie komen. Deze lampen hebben meer dan 16.000 tinten kleur waardoor je voor iedere gelegenheid je huis een mooi kleurtje kunt geven. Het is alleen slechts het voorzetje van wat Philips Hue pas echt speciaal maakt.
Via de Hue-app kun je namelijk speciale scènes instellen. Hue heeft al een lading aan scènes vanaf de eerste installatie om uit te kiezen, maar je kunt ook zelf nieuwe scènes toevoegen. Zo kun je bijvoorbeeld je huis omtoveren om te genieten van de arctische dageraad of juist een heerlijke, tropische schemering.
Het moge duidelijk zijn dat je geen verkeerde keuze maakt door over te stappen op Philips Hue. Op de lange baan bespaar je er alleen maar op en geniet je ook nog eens van talloze handigheidjes. Met het scala aan opties heb je ook nog eens een stijlvolle inrichting in de woonkamer die bij iedere gelegenheid de perfecte setting biedt.