De beste smart home producten in de eerste helft van 2023

Article
vrijdag, 04 augustus 2023 om 15:00
Smart homes zijn al lang niet meer iets wat je alleen in films ziet. Tegenwoordig zijn er genoeg producten waarmee je je huis ‘slim’ kunt maken. We zetten de beste smart home producten van dit moment voor je op een rijtje.
We beginnen met de smart speakers. Met deze speakers kun je niet alleen muziek luisteren, maar ook je smart home aansturen. Op ons lijstje staan de Google Nest Audio, de Apple Homepod (Mini) en de Amazon Echo Dot. Alle drie deze speakers kun je met je stem besturen en beschikken over een eigen spraakassistent (Google Assistant, Siri en Alexa). Let wel op dat je andere smart home producten compatibel zijn met je smart speaker.
In plaats van een speaker kun je ook voor een smart display gaan. Met zo’n display kun je ook je smart home producten aansturen, maar daarbovenop is het een soort tablet waarop je recepten kunt lezen, je agenda en het weer kan raadplegen of je route kunt plannen. Op de Amazon Echo Show 8 kun je zelfs series en films streamen op je favoriete streamingdiensten. Bovendien kun je op deze smart displays live beelden van je slimme deurbel zien.

De beste smart home producten voor een veilig thuis

Je wil jezelf, je familie, huisgenoten, huisdieren en je dierbare spullen natuurlijk ook veilig houden. Daar zijn ook een hoop handige smart home producten voor. Uiteraard zijn er camera’s en alarmsystemen, maar ook deursloten en rookmelders.
Met smart home producten kun je ook je belichting en kamertemperatuur regelen. Voor belichting raden we twee starterpakketten van Philips aan waarmee je makkelijk zelf de sterkte van het licht kunt bepalen, zodat je altijd het juiste soort licht hebt. De beste slimme thermostaat van dit moment is de Google Nest Learning Thermostat. Deze thermostaat heeft binnen een week je leefschema door en past gebaseerd daarop je temperatuur aan.