Nieuw patent wijst op interactie met omstanders bij PlayStation VR

News
maandag, 01 februari 2021 om 9:00
psvr testen in engeland 5 euro pond 99856 1f1597741128
Sony heeft een patent ingediend rondom een PlayStation VR bril die het mogelijk moet maken voor omstanders om deel uit te maken van de spelwereld. Het patent is al even geleden ingezonden, maar werd afgelopen week pas inzichtelijk. Dit zou wel eens op een nieuwe functie voor de komende PSVR-bril voor de PS5 kunnen wijzen.
Het patent heet 'Integrating Audience Participation Conent into Virtual Reality Content'. Het is een hele mond vol, maar vertelt wel precies wat de bedoeling is: het verwerken van omstanders zonder VR-bril in VR-werelden voor mensen met een PSVR-bril. Mensen die niet aan het spelen zijn moeten met deze functie dus onderdeel van de virtuele wereld kunnen worden en interactie daarmee kunnen hebben. Hierdoor zou er mogelijk een soort van nieuwe multiplayer modus kunnen ontstaan mocht er straks een nieuwe PlayStation VR-bril naar PlayStation 5 komen.
Het patent bevat naast een omschrijving ook plaatjes. In een ervan kunnen mensen meebepalen wat er in een situatie in een VR-game gebeurt en zo de wereld beïnvloeden. Of en hoe Sony dit patent toe gaat passen in de nieuwe PS VR-bril, is onbekend.

Komst nieuwe PSVR-bril voor PS5 nog niet duidelijk

De komst van een nieuwe PSVR-bril vanuit Sony bevat nog veel onduidelijkheden. Er wordt naar verluidt aan een nieuwe virtual reality bril voor PS5 gewerkt, maar het is behoorlijk stil rondom het apparaat. Al in juli 2019 doken de eerste geruchten rondom de PSVR2 op, en afgelopen november kwamen er vermoedelijke bouwtekeningen in een patent naar voren. Een release of onthulling blijft alleen nog steeds uit.

Populair Nieuws

Laatste Reacties