Nieuw op Videoland: De Putin Tapes - Het omstreden interview

News
donderdag, 21 april 2022 om 18:00
putin g27559f183 1920f1650552270
Een aantal jaren terug kreeg regisseur Oliver Stone (Scarface, Natural Born Killers) de kans om Vladimir Poetin over een periode van twee jaar meer dan tien keer te interviewen. De interviews leidden in 2018 tot de documentairereeks De Putin Tapes: Het omstreden interview. De serie is nu op Videoland te zien.
In de gesprekken tussen Stone en Poetin kwamen verschillende onderwerpen ter sprake. Zo bespraken de twee onder meer Poetins jeugd, zijn politieke opkomst en zijn relaties met vier Amerikaanse presidenten. Het laatste interview vond plaats in februari 2017, na de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Voor de eerste keer sinds Poetin in 2000 aantrad als president van Rusland werd hem nooit eerder zulke vragen gesteld, voor zo'n lange periode en zo gedetailleerd door een westerse interviewer.

Poetin spreekt over Oekraïne

Ook Poetins kijk op Oekraïne komt uiteraard aan bod. Hoewel de serie uit 2018 stamt en dus voor de huidige oorlog werd gemaakt, was de Krim destijds wel al door Rusland geannexeerd. Stone en Poetin bespreken dan ook de strijd om dit gebied en hoe Poetin zich bedreigd voelt vanuit zowel Oekraïne als het westen. De serie werd in opdracht gemaakt van de Amerikaanse zender Showtime en bestaat uit vier afleveringen van ieder een uur.
Benieuwd naar andere films en series over Oekraïne als land en zijn conflict met Rusland? We hebben Oekraïense films en series die nu in Nederland te streamen zijn voor je op een rijtje gezet.