Instagram gaat delen van TikTok video's ontmoedigen

News
vrijdag, 22 april 2022 om 9:00
pexels cottonbro 5052877f1650549911
Instagram wil de focussen van het platform verschuiven naar content creators. Met een nieuwe update probeert het bedrijf dan ook originele content aan te moedigen en het delen van populaire video’s, bijvoorbeeld van TikTok, tegen te gaan.
De ‘oude’ social media-platformen hebben de laatste tijd veel concurrentie erbij gekregen van TikTok, met name Instagram en YouTube. Beide platformen zijn dan ook bezig om hun strategie aan te passen. Zo gaat YouTube meer de focus leggen op YouTube Shorts, terwijl Instagram haar platform dé plek voor originele creators wil maken.
Moederbedrijf Meta wil dus af van het idee dat Instagram een platform is waarop je van alles en nog wat deelt met je vrienden, waaronder populaire video’s die je op andere kanalen aantreft, zoals TikTok. Zo zal een originele video hoger ranken dan een gedeelde video. Dat heeft Adam Mosseri, het baas van Instagram, laten weten via Twitter.

Nog meer opties voor Instagram

Daar blijft het overigens niet bij. Instagram gaat namelijk ook meer opties introduceren om content makkelijker vindbaar te maken en beter te categoriseren. Als je iets post op Instagram, dan kan je dat nu een Product-tag geven. Ben je bijvoorbeeld een fotograaf of rapper, dan kan je dat op die manier duidelijk aangeven en zal je verschijnen in zoekopdrachten naar die categorieën.